Ελλάδα

Ξεκινάει «καιρική αστάθεια», στο κάδρο και η Αττική - Πότε και τι ώρα ενδέχεται να βρέξει

Ξεκινάει «καιρική αστάθεια», στο κάδρο και η Αττική - Πότε και τι ώρα ενδέχεται να βρέξει Φωτογραφία: eurokinissi
Μία εβδομάδα ιδιαίτερης καιρικής αστάθειας ξεκινάει με πολλές περιοχές να αντιμετωπίζουν το ενδεχομένο καταιγίδων, κατά τόπους έντονων. Τι ισχύει για την Αθήνα.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές, καταιγίδες αλλά και έντονη ψύχρα. 

Την Τρίτη, μπαίνουμε σε ένα πιο ασταθές σκηνικό με αρκετές βροχές μέσα στο Ιόνιο, σιγά σγά προς την κεντρική και βόρεια ηπειρωτική Ελλάδα και γύρω γύρω από τη Θεσσαλία περιμένουμε έντονες βροχές και καταιγίδες.

Την Τετάρτη, αυτή η αστάθεια θα απασχολήσει τη δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα, και η προσοχή μας πρέπει να έιναι στραμμένη προς το κεντρικό και βόρειο Ιόνιο, η περιοχή της Ηπείρου, της δυτικής κεντρική Στερέας, της Ηπείρου, η Θεσσαλία το βορειοδυτικό Αιγαίο και η Μακεδονία φαίνεται ότι θα ξεσπάσουν βροχές και ισχυρές καταιγίδες.

Μάλιστα, ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο το έντονο κύμα αστάθειας από Τετάρτη και Πέμπτη να αφήσει και κάποια προβλήματα.

Τι ισχύει για την Αττική

Σύμφωνα με το windy, ενδεχομένως το νέο κύμα κακοκαιρίας να φτάσει και στην Αττική με βροχές και κατά τόπους καταιγίδες, χωρίς ωστόσο να φαίνεται ότι μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα. Σύμφωνα με τον χάρτη, η κακοκαιρία θα φτάσει στην Αττική την Τετάρτη το μεσημέρι όπου αναμένεται να σημειωθούν βροχές σε διάφορες περιοχές του λεκανοπεδίου.

windy383_dbfca.jpg

Την ίδια στιγμή το meteo δίνει και αυτό πιθανότητα βροχές την Τετάρτη το μεσημέρι - απόγευμα αλλά όχι -προς το παρόν- στο κέντρο της Αθήνας. Με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, σύμφωνα με το meteo, βροχές αναμένεται να πέσουν περίπου στις 6 το απόγευμα της Τρίτης κυρίως στα βόρεια προάστεια του νομού.