Ελλάδα

Καιρός: Ο Μαρουσάκης εφιστά προσοχή για Τρίτη και Τετάρτη - Σε ποιες περιοχές

Καιρός: Ο Μαρουσάκης εφιστά προσοχή για Τρίτη και Τετάρτη - Σε ποιες περιοχές Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
Πού αναμένονται έντονες βροχές και καταιγίδες, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού του Μαρουσάκη.

«Δείχνουμε την απαιτούμενη προσοχή», τονίζει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, σε ανάρτηση για τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν αύριο, Τρίτη και την Τετάρτη.

«Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα», είναι ο τίτλος της ανάρτησής του, στην οποία επισημαίνει σε ποιες περιοχές αναμένονται έντονες βροχές, καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από κεραυνούς ή χαλάζι.

«Έντονη αστάθεια αναμένεται να επικρατήσει τις επόμενες ημέρες στη χώρα μας και με έμφαση τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια γεωγραφικά διαμερίσματα που σημαίνει ότι κατά περιόδους και κατά τόπους θα εκδηλώνονται έντονες βροχές, καταιγίδες οι οποίες θα συνοδεύονται από έντονους κεραυνούς, χαλάζι ή και απότομες ενισχύσεις των ανέμων», γράφει.

Αύριο, Τρίτη, τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν από την κεντρική Μακεδονία, το βορειοδυτικό Αιγαίο αλλά και προς το κεντρικό και βόρειο Ιόνιο για να επεκταθούν προς το βράδυ και προς τη Θεσσαλία, επισημαίνει ο μετεωρολόγος.

Την Τετάρτη, τα καιρικά φαινόμενα θα εξαπλωθούν στο σύνολο της δυτικής, κεντρικής και βόρειας Ελλάδας, συνεχίζει.

«Η έντονη αυτή αστάθεια θα επιμείνει τουλάχιστον μέχρι και την Παρασκευή όπου περισσότερες λεπτομέρειες θα μπορούμε να δώσουμε με τα νεότερα στοιχεία. Δείχνουμε την απαιτούμενη προσοχή!», καταλήγει, ενώ δημοσιεύει χάρτες για τον όγκο βροχής όπως προκύπτει από τα προγνωστικά συστήματα.

https://www.facebook.com/klearhos.marousakis/posts/pfbid0wD9ce6R2PUApLrSCBycRL4rBvM65gSbivRMMXocbtwMUHLqkSadQFgmJC9K1tY4Yl