Ελλάδα

Σάλος με τη 10χρονη μαθήτρια που έδιωξαν από σχολείο γιατί δεν... χωρούσε - Την έστειλαν 9 χιλιόμετρα μακριά

Σάλος με τη 10χρονη μαθήτρια που έδιωξαν από σχολείο γιατί δεν... χωρούσε - Την έστειλαν 9 χιλιόμετρα μακριά Φωτογραφία: Menelaos Myrillas / SOOC
Στην τάξη της 10χρονης ήταν 25 παιδιά και με την ίδια θα ήταν 26, κάτι που σημαίνει ότι θα έπρεπε να «σπάσει» το τμήμα στα δύο, άρα να χρειαστεί ένας επιπλέον εκπαιδευτικός. Προτιμήθηκε τελικά να σταλεί το παιδί σε σχολείο αρκετά μακριά από το σπίτι του...

Τσουνάμι αντιδράσεων προκάλεσε η είδηση για την ταλαιπωρία την οποία υφίσταται μια 10χρονη μαθήτρια στα Σήμαντρα Χαλκιδικής, καθώς κλήθηκε η Αστυνομία από τη διεύθυνση σχολείου για να την απομακρύνει από το κτίριο επειδή δεν... χωρούσε στην τάξη της Ε΄ Δημοτικού.  

Όπως είπε ο πατέρας τής 10χρονης, η οικογένεια είχε μετακομίσει πρόσφατα από την Ημαθία στα Σήμαντρα Χαλκιδικής. Την πρώτη μέρα της φετινής σχολικής χρονιάς, το κορίτσι συμμετείχε κανονικά στον αγιασμό. Τη δεύτερη μέρα, όμως, το παιδί απομακρύνθηκε παρουσία της Αστυνομίας, την οποία κάλεσε η διεύθυνση του σχολείου.

Ο λόγος; Στην τάξη της 10χρονης ήταν 25 παιδιά και με την ίδια θα ήταν 26, κάτι που σημαίνει ότι θα έπρεπε να «σπάσει» το τμήμα στα δύο.

Η διεύθυνση προέτρεψε τον πατέρα να γράψει το παιδί του σε άλλο σχολείο, εννέα χιλιόμετρα μακριά.

«Τους ρώτησα με τι θα πηγαίνει το παιδί μου εκεί; Μου λένε, ας παίρνει το λεωφορείο της κοινότητας», είπε ο πατέρας μιλώντας στο Action 24.

Στη συνέχεια η 11χρονη βρέθηκε αντιμέτωπη με αστυνομικούς.

«Κάλεσαν την αστυνομία για να βγάλουν το παιδί έξω από το σχολείο. Ηρθαν τρεις αστυνόμοι και η διευθύντρια έβαλε το κινητό σε ανοιχτή ακρόαση. Άκουσα πολύ καλά τον κύριο που είπε στη διευθύντρια, βγάλτε το παιδί έξω. Η διευθύντρια δεν το δέχτηκε. Ο ίδιος (σ.σ.: ο διευθυντής εκπαίδευσης) τότε ζήτησε από τους αστυνομικούς να το κάνουν, αλλά ούτε οι αστυνομικοί το δέχτηκαν. Είπαν "εμείς αυτό δεν το κάνουμε" και σηκώθηκαν και έφυγαν».

«Το παιδί τρόμαξε», είπε.

Τελικά, όπως είπε ο ίδιος, το παιδί άλλαξε σχολείο, καθώς η οικογένεια έλαβε την υπόσχεση ότι «θα σας βάλουμε και μέσο μεταφοράς. Μέχρι σήμερα δεν με έχει πάρει κανείς τηλέφωνο».

Υπήρχαν δύο κενές τάξεις στο συγκεκριμένο σχολείο

«Υπήρχε η δυνατότητα να σπάσει η τάξη, αλλά υπήρχαν και δύο κενές τάξεις στο συγκεκριμένο σχολείο», επεσήμανε από την πλευρά της η Μαρία Τασοπούλου, εκπαιδευτικός στη Θεσσαλονίκη, μιλώντας στην ίδια εκπομπή.

Τι χρειαζόταν για την επίλυση του ζητήματος; Ενας επιπλέον εκπαιδευτικός.