Ελλάδα

Συνελήφθη 41χρονος που πυροβόλησε εναντίον αστυνομικών πριν από 10 χρόνια

Συνελήφθη 41χρονος που πυροβόλησε εναντίον αστυνομικών πριν από 10 χρόνια Φωτογραφία: ΑΡΧΕΙΟΥ/ EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
Είχε πυροβολήσει πέντε φορές με πολεμικό τουφέκι εναντίον αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ.

Έπειτα από 10 χρόνια, συνελήφθη ένας 41χρονος ο οποίος είχε πυροβολήσει με πολεμικό τουφέκι εναντίον αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, στη Νέα Ιωνία.

Τον Νοέμβριο του 2014 αστυνομικοί εντόπισαν δύο άτομα τα οποία επέβαιναν σε μοτοσικλέτα, που ανέπτυξαν ταχύτητα για να αποφύγουν τον έλεγχο. Ακολούθησε καταδίωξη και κάποια στιγμή ο συνεπιβάτης πυροβόλησε πέντε φορές εναντίον των αστυνομικών, με πολεμικό τουφέκι που είχε κρυμμένο στο μπουφάν του.

Ως προς το ιστορικό της υπόθεσης, το Νοέμβριο του 2014, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν δύο άτομα να επιβαίνουν σε μοτοσικλέτα και, προκειμένου να αποφύγουν τον έλεγχο, ανέπτυξαν ταχύτητα. Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης που ακολούθησε, ο συνεπιβάτης πυροβόλησε σε βάρος των αστυνομικών πέντε φορές με πολεμικό τυφέκιο, το οποίο είχε κρυμμένο στο εσωτερικό του μπουφάν του.

Στη συνέχεια, η μηχανή εξετράπη της πορείας της και ο συνεπιβάτης διέφυγε, ενώ συνελήφθη ο 43χρονος οδηγός. Ο 41χρονος εντοπίστηκε την περασμένη Πέμπτη (19/9) στον Άγιο Στέφανο. Η εργαστηριακή εξέταση βιολογικού υλικού έδειξε ότι πρόκειται για τον άνθρωπο που πυροβόλησε εναντίον των αστυνομικών, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.

Για την υπόθεση είχε σχηματισθεί δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία από ιδιαίτερα επικίνδυνους δράστες, καθώς και παράβαση του νόμου περί όπλων, η οποία είχε υποβληθεί στην αρμόδια εισαγγελική αρχή το 2014.

Στο παρελθόν ο 41χρονος είχε απασχολήσει τις αρχές για παρόμοια αδικήματα. Ήδη οδηγήθηκε ενώπιον εισαγγελέα και ανακριτή και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί.