Ελλάδα

Εξαπάτησαν 13χρονο: Τους έδωσε 2.500 ευρώ και κοσμήματα για να μην πάει η μητέρα του φυλακή, αλλά έπεσαν σε παγίδα

Εξαπάτησαν 13χρονο: Τους έδωσε 2.500 ευρώ και κοσμήματα για να μην πάει η μητέρα του φυλακή, αλλά έπεσαν σε παγίδα Φωτογραφία: UNSPLASH
Το παιδί πανικοβλήθηκε από την τηλεφωνική απάτη, του ζήτησαν 70.000 ευρώ.

Θύμα τηλεφωνικής απάτης έπεσε ένας 13χρονος καθώς έδωσε 2.500 ευρώ, κοσμήματα και ρολόγια προκειμένου να γλιτώσει η μητέρα του τη φυλακή, αλλά οι δράστες έπεσαν στην παγίδα της αστυνομίας.

Ο μαθητής ήταν μόνος του στο σπίτι, όταν τηλεφώνησε κάποιος που προσποιήθηκε τον αστυνομικό και είπε στον ανήλικο ότι η μητέρα του είχε προκαλέσει τροχαίο ατύχημα, στο οποίο τραυματίστηκε ένα παιδί.

«Του λέει “η μαμά πέρασε με κόκκινο, χτύπησε ένα κοριτσάκι που θα κάνει εγχείριση και, για να μην μπει φυλακή, πρέπει να μαζέψεις λεφτά”. Του ζήτησαν 70.000 ευρώ, το παιδί πανικοβλήθηκε», περιέγραψε η μητέρα του, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Ακολουθώντας τις οδηγίες που του έδωσε ο απατεώνας, ο 13χρονος συγκέντρωσε 2.500 ευρώ σε μετρητά, κοσμήματα και ρολόγια συνολικής αξίας 2.000 ευρώ. Τα έβαλε σε μια σακούλα, την πέταξε από το μπαλκόνι και οι δράστες την πήραν και εξαφανίστηκαν.

Λίγη ώρα αργότερα, ο δράστης τηλεφώνησε ξανά και ζήτησε περισσότερα χρήματα. Αλλά η μητέρα είχε επιστρέψει στο σπίτι. Συμφώνησαν να παραδώσουν μια νέα τσάντα με κοσμήματα στην Ομόνοια, όπου είχε στήσει παγίδα η αστυνομία.

«Αφησε ο μικρός το σακίδιο. Η αστυνομία ήταν εκεί. Μόλις το πήρε μια γυναίκα και πήγε να φύγει με ταξί, τη συνέλαβαν», περιέγραψε η μητέρα. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν μία 67χρονη από τη Βουλγαρία.

NETWORK