Ελλάδα

Έρχεται καλοκαιράκι - Τι είναι ο εμποδιστής αντικυκλώνας που έρχεται

Έρχεται καλοκαιράκι - Τι είναι ο εμποδιστής αντικυκλώνας που έρχεται
Ανεβαίνει η θερμοκρασία του καιρού από σήμερα ενώ μέσα στην εβδομάδα ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει σε πολλές περιοχές αρκετά πάνω από τους 30 βαθμούς. Ο ισχυρός αντικυκλώνας εμποδιστής θα ανεβάσει και άλλο την θερμοκρασία με αποτέλεσμα σε πολλά σπίτια να ξαναπιάσουμε το χειριστήριο του κλιματιστικού.

Σημαντική άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία τις επόμενες μέρες. Στην πραγματικότητα ο καιρός θα θυμίζει καλοκαίρι ενώ, σύμφωνα με τα έως τώρα προγνωστικά στοιχεία, οι παραλίες σε πολλές περιοχές της χώρας θα γεμίσουν ασφυκτικά. 

Για τις καιρικές συνθήκες αυτές «φταίει» ο αντικυκλώνας εμποδιστής όπου «μπλοκάρει» τις βροχές να εισέλθουν στη χώρα μας με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ιδανικές συνθήκες για σύντομο καλοκαίρι στη χώρα μας.

Σήμερα, Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024 αναμένονται τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές στο Ιόνιο και σε ορεινές περιοχές των ηπειρωτικών, ενώ θα έχουμε και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας.

Πιο αναλυτικά, αναμένονται λίγες τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα ενώ σποραδικές βροχές θα σημειωθούν το μεσημέρι και απόγευμα στο Ιόνιο και σε ορεινές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, της Ηπείρου, της Δυτικής Θεσσαλία, της Κεντρικής και Δυτικής Στερεάς και της Πελοποννήσου.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί:

  • από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου,
  • στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 13 έως 29,
  • στη Θεσσαλία από 16 έως 29,
  • στην Ήπειρο και στη Δυτική Στερεά από 14 έως 28,
  • στην υπόλοιπη Στερεά από 14 έως 29,
  • στην Πελοπόννησο από 12 έως 29,
  • στα νησιά του Ιονίου από 17 έως 26,
  • στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 14 έως 29,
  • στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα από 16 έως 28 και
  • στην Κρήτη από 13 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Από την Τετάρτη θα υπάρξει νέα άνοδος της θερμοκρασίας φτάνοντας μία ανάσα από τους 30 βαθμούς Κελσίου. Ο μέγας εμποδιστής θα συνεχίσει να βρίσκεται πάνω από την χώρα, εμποδίζοντας τις πιο ψυχρές αέριες μάζες να επηρεάσουν τις καιρικές συνθήκες.

Από την Πέμπτη θα ανέβει περαιτέρω η θερμοκρασία σκαρφαλώνοντας στο κέντρο της Αθήνας στους 30 βαθμούς Κελσίου. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει το meteo, η πιο ζεστή μέρα της εβδομάδας φαίνεται πως θα είναι η Κυριακή με τον υδράργυρο να φτάνει τους 33 βαθμούς Κελσίου στο κέντρο της Αθήνας και να δίνει... πάσα στους Αθηναίους για μονοήμερες αποδράσεις στις κοντινότερες παραλίες του λεκανοπεδίου.