Ελλάδα

Έρχεται ψυχρό μέτωπο την Κυριακή - Τι λέει ο Θοδωρής Κολυδάς

Έρχεται ψυχρό μέτωπο την Κυριακή - Τι λέει ο Θοδωρής Κολυδάς Φωτογραφία: Eurokinissi
Μετά τον ισχυρό εμποδιστή αντικυκλώνα που θα δώσει υψηλές θερμοκρασίες σε πολλές περιοχές της χώρας έρχεται ψυχρό μέτωπο από την Κυριακή που θα δώσει πτώση της θερμοκρασία και κακοκαιρία. Τι αναφέρει ο Θοδωρής Κολυδάς.

Μετά το καλοκαιράκι έρχεται ψυχρό μέτωπο που όπως λέει ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς θα επηρεάσει κυρίως μεριοχές της Βορειοανατολικής χώρας από την Κυριακή και μέτα.

Σε ανάρτησή του στο Χ, σήμερα, Τρίτη, ο Θοδωρής Κολυδάς επεσήμανε ότι:

«Η άνοδος της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού και την Παρασκευή και το Σάββατο θα ξεπεράσουμε τους 30°C σε πολλές περιοχές, ωστόσο η θερμοκρασία τη Δευτέρα θα πέσει κατά 5 περίπου βαθμούς, επανερχόμενη σε κανονικά -φθινοπωρινά επίπεδα (χάρτες)».

Διαβάστε την ανάρτησή του

{https://x.com/KolydasT/status/1838497811907715081}

Τι αναφέρει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης για την επερχόμενη κακοκαιρία

Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης από την Κυριακή είχε αναφερθεί στην επικείμενη κακοκαιρία που θα ακολουθήσει την καλοκαιρία που θα επικρατήσει στη χώρα τις επόμενες μέρες.

«Στο θερμοκρασιακό διάγραμμα ή όπως συνηθίζω να το λέω «διάγραμμα της αλήθειας» μιας και περιλαμβάνει τις πολλαπλές λύσεις των μετεωρολογικών μοντέλων που μας δείχνουν την επικρατέστερη τάση του καιρού, μπορούμε να παρατηρήσουμε την ανοδική τροχιά της θερμοκρασίας όπου προς το τέλος της εβδομάδας στο νομό Αττικής θα συναντάμε τον υδράργυρο κοντά στους 34 βαθμούς κελσίου σαν μέγιστη θερμοκρασία.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι παρατηρώντας το ίδιο διάγραμμα προς το τελείωμά του βλέπουμε τις θερμοκρασιακές καμπύλες να κατηφορίζουν απότομα γεγονός που μας δείχνει μια απότομη μεταβολή του καιρού που θα συνοδευτεί και από κατακόρυφη πτώση του υδραργύρου και η οποία χρονικά τοποθετείται στις αρχές της άλλης εβδομάδας και στην οποία θα αναφερθούμε όταν τα προγνωστικά μας στοιχεία μπορούν να οδηγήσουν σε πιο σταθερά συμπεράσματα.

Μέχρι τότε απολαμβάνουμε το καλοκαιράκι με μια προσοχή μέχρι και την Τετάρτη προς τα δυτικά όπου η αστάθεια φαίνεται να κυριαρχεί».