Ελλάδα

Θύμα απάτης που «κατασκευάζει» πορνό με AI η Έλενα Κρεμλίδου

Θύμα απάτης που «κατασκευάζει» πορνό με AI η Έλενα Κρεμλίδου
Γνωστή πλατφόρμα ερωτικού περιεχομένου χρησιμοποιεί με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης τα πρόσωπα επώνυμων γυναικών προκειμένου να δημιουργήσει ψευδείς εικόνες πορνό.

Οργή προκαλεί νέα διαδικτυακή απάτη, με τους επιτήδειους να κάνουν χρήση τεχνολογίας «AI» προκειμένου να «κατασκευάσουν» πορνό με γνωστές Ελληνίδες.

Συγκεκριμένα, φαίνεται πως τοποθετούν τα πρόσωπά παρουσιαστριών και ηθοποιών πάνω στα σώματα γυναικών που δραστηριοποιούνται στη βιομηχανία του πορνό.

Θύμα της νέας αυτής διαδικτυακής απάτης είναι και η δημιουργός περιεχομένου social media, Έλενα Κρεμλίδου, που μίλησε σχετικά το πρωί της Τετάρτης στο Mega.

«Παίρνουν τις φωτογραφίες από τα social. Δεν χρειάζεται να είναι με μαγιό, και με ρούχα μπορούν να το κάνουν», εξήγησε, τονίζοντας πως μιλάμε για πάνω από 214 σελίδες, οπότε «τα θύματα είναι πάνω από 100 γυναίκες».

«Πέντε χρόνια παλεύω με τέτοιες υποθέσεις. Επειδή έχω δει αποτελέσματα, επιμένω, γιατί μπορείς να τους βρεις και να τους τιμωρήσεις», σημείωσε μεταξύ άλλων.

«Πρέπει να βρεις την πηγή του κακού και να προχωρήσεις σε μήνυση», σχολίασε από την πλευρά της η δικηγόρος Σοφία Κατσούλα, που προανήγγειλε μια ενιαία μήνυση για την υπόθεση. «Πια είναι πολύ εύκολο να βρεθεί, οι περισσότεροι δράστες βρίσκονται. Ο νόμος αναφέρει πως είτε πρόκειται για πραγματική είτε για αλλοιωμένη η πράξη αυτή διώκεται». 

NETWORK