Ελλάδα

ΕΟΔΥ - Ιός Δυτικού Νείλου: 12 εγχώρια κρούσματα την τελευταία εβδομάδα

ΕΟΔΥ - Ιός Δυτικού Νείλου: 12 εγχώρια κρούσματα την τελευταία εβδομάδα Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΑΡΧΕΙΟΥ/ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Συνολικά από την αρχή της περιόδου μέχρι και σήμερα έχουν καταγραφεί 30 θάνατοι από τον ιό του Δυτικού Νείλου.

Την τελευταία εβδομάδα διαγνώσθηκαν 12 νέα εγχώρια κρούσματα με τον ιό του δυτικού Νείλου σύμφωνα με την έκθεση του ΕΟΔΥ.

Επίσης, καταγράφηκαν 4 εισαγόμενα κρούσματα της λοίμωξης σε ασθενείς που εκτέθηκαν σε άλλες χώρες του εξωτερικού (τρία στην Αλβανία και ένα στην Αυστρία), τα οποία δεν περιλαμβάνονται στην περαιτέρω ανάλυση.

Παράλληλα έχουν καταγραφεί συνολικά 30 θάνατοι σε ασθενείς με λοίμωξη από τον ιό, ηλικίας άνω των 60 ετών. Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 81 έτη (εύρος: 61 - 93 έτη). Ακόμη καταγράφηκε και ένας επιπλέον θάνατος ασθενούς με διαγνωσμένη λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου αλλά ο θάνατός του αποδόθηκε σε άλλο σοβαρό συνυπάρχον πρόβλημα υγείας (δεν συμπεριλαμβάνεται στον συνολικό αριθμό θανόντων).

Παράλληλα, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, από την αρχή της περιόδου 2024, μέχρι και σήμερα Τετάρτη 25/09/2024 (ώρα 13.00), έχουν διαγνωστεί και διερευνηθεί συνολικά 192 εγχώρια κρούσματα λοίμωξης με τον ιό του Δυτικού Νείλου σύμφωνα με την έκθεση του ΕΟΔΥ.

Από αυτούς τα 143 κρούσματα παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και
49 κρούσματα είχαν ήπιες εκδηλώσεις ή δεν είχαν εκδηλώσεις από το ΚΝΣ.