Ελλάδα

Ποιοι δικαιούνται επίδομα γάλακτος 300 ευρώ

Ποιοι δικαιούνται επίδομα γάλακτος 300 ευρώ Φωτογραφία: Debby Hudson on Unsplash
Νέο επίδομα για χιλιάδες δικαιούχους: 300 ευρώ τον χρόνο αντί του... ενός λίτρου γάλακτος την ημέρα!

Με διάταξη νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών που κατατέθηκε την Τετάρτη προς ψήφιση στη Βουλή, προβλέπεται νέο επίδομα γάλακτος ύψους 300 ευρών - το οποίο θα καταβάλλουν οι ΟΤΑ α' και β' βαθμού.

Πιο συγκεκριμένα, οι μόνιμοι υπάλληλοι αλλά και οι υπάλληλοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, καθώς και οι συμβασιούχοι των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (OT.A) α' και β' βαθμού και των νομικών προσώπων αυτών θα μπορούν πλέον αντί ενός λίτρου γάλακτος ημερησίως, να λαμβάνουν το χρηματικό αυτό ποσό - με την πληρωμή να προγραμματίζεται τους τρεις πρώτους μήνες του ημερολογιακού έτους ή εντός τριών μηνών από την ημερομηνία πρόσληψης ή διορισμού τους.

Το επίδομα είναι αφορολόγητο, ανεκχώρητο και ακατάσχετο στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων. Επίσης δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, τέλος ή εισφορά, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη στη φορολογική διοίκηση, τα ασφαλιστικά ταμεία και το Δημόσιο γενικά και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

epidoma_galaktos_2d6a0.JPG

NETWORK