Ελλάδα

Κιβωτός: «Έχουν πέσει τόνοι λάσπης, εμείς δίναμε αγάπη και προσφορά», κατέθεσε η πρεσβύτερα

Κιβωτός: «Έχουν πέσει τόνοι λάσπης, εμείς δίναμε αγάπη και προσφορά», κατέθεσε η πρεσβύτερα
«Έχουν πέσει τόνοι λάσπης για την Κιβωτό, εμείς είμαστε άνθρωποι της αγάπης και της προσφοράς», είπε η πρεσβύτερα Σταματία Γεωργαντη, καταθέτοντας ως μάρτυρας υπεράσπισης στη δίκη του πατρος Αντώνιου και ακόμη επτά πρώην εργαζομενων της «Κιβωτού» για το ξύλο και τις τιμωρίες στους τροφίμους.

Η Σταματία Γεωργαντή υπεραμύνθηκε της λειτουργίας και των δράσεων της ΜΚΟ και αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι υπήρξαν κακοποιητικες συμπεριφορές στην «Κιβωτό».

«Όλα αυτά τα χρόνια οι άνθρωποι αναγνώρισαν τη «Κιβωτό», εγώ αυτό που βίωσα 25 χρόνια είναι η αγάπη και η φροντίδα. Στη «Κιβωτό» οι άνθρωποι ήταν ευαίσθητοι, αγαπούσαν τα παιδιά», είπε μεταξύ άλλων η σύζυγος του κατηγορουμένου ιδρυτή της Οργάνωσης.

«Κάναμε ότι χρειαζόταν για τα παιδιά… Ερχόντουσαν από κανάλια , πολιτικοί εμείς ποτέ δεν ζητήσαμε κάτι. Όλα όσα κάναμε, τα κάναμε, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Το κράτος ήταν πολύ πίσω…» υποστήριξε η πρεσβυτέρα και μίλησε για «βίαιη αρπαγή» της Κιβωτού, με αντισυνταγματικό τρόπο.

« Τα παιδιά χρησιμοποιήθηκαν. Εμείς τους δίναμε χριστιανικό προσανατολισμό…» προσέθεσε η μαρτυρας, που δέχτηκε βροχή ερωτήσεων για τις καταγγελόμενες πραξεις τιμωρίας και κακοποίησης στους ανήλικους φιλοξενούμενους

Πρόεδρος: Σωματική βία είχατε διαπιστώσει;

Μαρτυρας: Εμείς δίναμε αγάπη.

Η Σταματια Γεωργαντη υποστήριξε ότι οι δομές ήταν ανεξάρτητες και δεν αποφάσιζε γι αυτές ο πατέρας Αντώνιος.

«Ο πατήρ Αντώνιος είχε πάντα το ρόλο του πνευματικού, τα παιδιά τον εμπιστεύονταν και εκείνος έκανε μόνο αυτή τη δουλειά . Ήταν κάτι σαν πατέρας», είπε χαρακτηριστικά.

Στο δικαστήριο βρίσκεται και ο καλλιτέχνης Πάνος Μουζουρακης, οποίος επίσης θα καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης.