Ελλάδα

«Έρχεται βαλκανικό μέτωπο» - Προσεχώς κανονικό φθινόπωρο, με «βουτιά» της θερμοκρασίας και καταιγίδες

«Έρχεται βαλκανικό μέτωπο» - Προσεχώς κανονικό φθινόπωρο, με «βουτιά» της θερμοκρασίας και καταιγίδες
Ραγδαία αλλαγή θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες μέρες, μετά την καλοκαιρία που θα επικρατήσει στη χώρα μας μέχρι και την Κυριακή.

Ο Θοδωρής Κολυδάς με ανάρτησή του στο facebook κάνει λόγο για πτώση της θερμοκρασίας και φθινοπωρινό σκηνικό στον καιρό. Μάλιστα η ανάρτηση ξεκινά «Απ' τα ψηλά στα χαμηλά, μια συνήθης, αλλά αισθητή μεταβολή της θερμοκρασίας με το πέρασμα ενός βαλκανικού μετώπου».

Φθινοπωρινός θα είναι πάλι ο καιρός, μετά το… καλοκαιρινό διάλειμμα, όπως υπογράμμισε και ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Θοδωρής Κολυδάς σε σημερινή (26/09) δημοσίευση στα κοινωνικά δίκτυα.

Συγκεκριμένα, έγραψε ότι «η πτώση της θερμοκρασίας από τους 32℃ με 33℃ το Σάββατο στους 24℃ με 26℃ της Δευτέρας θα γίνει αισθητή σε όλη τη χώρα και θα επανέλθουμε κοντά στις κανονικές, ή λίγο κάτω από τις κανονικές τιμές για την εποχή. Οι ενισχυμένοι βορειοδυτικοί άνεμοι σε Ιόνιο και Αιγαίο εντάσεως 7 με 8 μποφόρ μεταξύ Κυριακής και Δευτέρας θα είναι χαρακτηριστικό του καιρού και δεν αποκλείεται στα Βορειοανατολικά της χώρας, τα φαινόμενα να είναι ισχυρά».

{https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid025FUwJn66H7WtRgWGJnccDugNsdgi8fz3EjNBK8zirc1tyNNAfbKqULPFuQeNiBX1l&id=760859466}

Τι αναφέρει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης

Σύμφωνα με τα προγνωστικά δεδομένα, η κακοκαιρία που θα δώσει βροχές, καταιγίδες και μπουρίνια δεν θα «χτυπήσει» όλες τις περιοχές της χώρας αλλά κυρίως τη Βόρεια Ελλάδα. Παράλληλα, η θερμοκρασία θα κάνει βουτιά τουλάχιστον 7 βαθμούς Κελσίου.

Όπως ανέφερε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης «Στην Αθήνα την Κυριακή θα προσεγγίσουμε τους 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ τη Δευτέρα και την Τρίτη θα βρεθούμε κοντά στους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου».

Και συνέχισε «Είναι μία απότομη πτώση, μεταβολή του καιρού και θα έχουμε και δυνατές καταιγίδες προς τη βόρεια Ελλάδα, τη Μακεδονία, τη Θράκη, το βόρειο Αιγαίο κοντά στο απόγευμα της Κυριακής.

Τα φαινόμενα θα επεκταθούν στο βόρειο Αιγαίο ενώ οι υπόλοιπες περιοχές δεν φαίνεται να επηρεάζονται.

Η ψυχρή αέρια μάζα σε συνδυασμό με τις θερμές αέριες μάζες θα δημιουργήσουν σημαντική ενίσχυση των ανέμων.

Βόρειοι, βορειοδυτικοί άνεμοι θα σαρώσουν τη χώρα μας, 6, 7 ακόμα και 8 μποφόρ τοπικά».