Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια μετά την πορεία για τον θάνατο του 38χρονου μετανάστη στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα (βίντεο)

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια μετά την πορεία για τον θάνατο του 38χρονου μετανάστη στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα (βίντεο) Φωτογραφία: YOUTUBE
Πέτρες, δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης από τα ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη.

Επεισόδια ανάμεσα στα ΜΑΤ και σε άτομα που συμμετείχαν στην πορεία για τον θάνατο μετανάστη στο ΑΤ Αγίου Παντελήμονα σημειώθηκαν αργά το βράδυ της Πέμπτης στη Θεσσαλονίκη.

Ορισμένα άτομα πέταξαν πέτρες και άλλα αντικείμενα κατά των ΜΑΤ στην οδό Αγνώστου Στρατιώτη, κοντά της Αρχαία Αγορά, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με το Thesstival.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και δακρυγόνα.

{https://www.youtube.com/watch?v=wyxYyyugoeg}

Επεισόδια με προσαγωγές σημειώθηκαν σε αντίστοιχη πορεία και στη Αθήνα το βράδυ της Πέμπτης.

Τα επεισόδια έγιναν επί της 3η Σεπτεμβρίου και Φερρών όταν -σύμφωνα με την αστυνομία- άγνωστα άτομα με κράνη πέταξαν μολότοφ σε διμοιρία που ήταν στο σημείο. Έχουν γίνει 4 προσαγωγές, ενώ έχει τραυματιστεί και ένας αστυνομικός στον ώμο.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες της κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) και της συνηγόρου της οικογένειας του μετανάστη, Μαρίας Σφέτσου, ο Μουχαμάντ Καμράν Ασίκ ήταν εξαφανισμένος από τις 13 Σεπτεμβρίου, χωρίς οι συγγενείς να μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί του στα δύο κινητά τηλέφωνα που είχε.

{https://twitter.com/Nimia82076477/status/1839389805815419051}

Βάσει της καταγγελίας, στον Άγιο Παντελεήμονα τον κρατούσαν στο μόνο σημείο του ΑΤ, που δεν υπήρχαν κάμερες, ενώ σε σχετικά έγγραφα που ανάρτησε η ΚΕΕΡΦΑ -μαζί με τις σοκαριστικές φωτογραφίες που δείχνουν πολλαπλά χτυπήματα στο κορμί του- η οικογένεια του 38χρονου επισημαίνει ότι είχε εξαφανιστεί από 13/9 και ότι η σωματική του κατάσταση την τελευταία φορά που εθεάθη από συγγενείς του, ήταν «άριστη και δεν έφερε οιοδήποτε τραύμα ενώ δεν αντιμετώπιζε κανένα απολύτως πρόβλημα με την υγεία του».

{https://www.instagram.com/reel/DAZJ0Agt_ee/?igsh=dTluYmY5Z3ZpcG03}