Ελλάδα

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Όλα τα νεότερα για το ψυχρό μέτωπο που έρχεται στην Ελλάδα

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Όλα τα νεότερα για το ψυχρό μέτωπο που έρχεται στην Ελλάδα Φωτογραφία: intime
Αλλάζει ο καιρός από την Κυριακή σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη. Ψυχρό μέτωπο φέρνει πτώση θερμοκρασίας και έντονα καιρικά φαινόμενα.

Ψυχρό μέτωπο μετά το καλοκαιράκι έρχεται στη χώρα μας σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Τόσο σήμερα όσο και μέχρι την Κυριακή περίπου το μεσημεράκι, ο καιρός θα θυμίζει καλοκαίρι σε πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα καθώς ένα πεδίο υψηλών βαρομετρικών πιέσεων έχει απλωθεί στη χώρα μας και στην ουσία δημιουργεί ένα ατμοσφαιρικό βουνό εμποδίζοντας τις κακοκαιρίες από την περιοχή της δυτικής και κεντρικής Ευρώπης.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο δεν μπορούν να περάσουν μέσα από τον εμποδιστή αυτές οι κακοκαιρίες με αποτέλεσμα ο καιρός να θυμίζει καλοκαίρι, θα βλέπουμε θερμοκρασίες κοντά στους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σήμερα

Σήμερα Παρασκευή, λιακάδα θα επικρατήσει σε ολόκληρη τη χώρα με πιθανότητα για κάποιες συννεφιές σε ορεινές περιοχές αργά το απόγευμα, όχι όμως κάτι το ανησυχητικό.

Στο πεδίο των ανέμων θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις με ασθενείς και τοπικά μέτριας έντασης και ο υδράργυρος στους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου. Κοντά στην περιοχή της Θήβας χθες προσέγγισε τους 33 βαθμούς Κελσίου.

Αρκετή η ζέστη καθώς είμαστε σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Στον νομό Αττικής δεν αναμένουμε κάτι το αξιόλογο, οι άνεμοι ασθενείς και ο υδράργυρος αργά το μεσημέρι θα φλερτάρει τους 33 και 34 βαθμούς Κελσίου.

Περισσότερη ζέστη στο κέντρο της Αθήνας θα σημειωθεί αύριο και μεθαύριο.

Στη Θεσσαλονίκη, ηλιοφάνεια με κάποιες συννεφιές και η θερμοκρασία κοντά στους 30 βαθμούς.

Η ζέστη ίσως να είναι πιο έντονη εκεί κοντά στο απόγευμα

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Αρκετή η ζέστη, υψηλές οι θερμοκρασίες μέχρι και την Κυριακή και από την Κυριακή το μεσημεράκι ένα ψυχρό μέτωπο από την κεντρική Ευρώπη θα κινηθεί γρήγορα προς τα νότια νοτιοανατολικά με αποτέλεσμα να μεταφέρει πιο ψυχρό αέρα, πιο ψυχρές αέριες μάζες οι οποίες θα συγκρουστούν με τις ήδη πιο θερμές που υπάρχουν πάνω από τη χώρα μας και θα δημιουργήσουν ένα ιδιαίτερα άστατο καιρό.

Στη Βόρεια Ελλάδα προς την περιοχή της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας, του βόρειο και βορειοανατολικού Αιγαίου αναμένουμε έντονα φαινόμενα από το μεσημέρι της Κυριακής μέχρι και το βράδυ της Δευτέρας.

Επομένως πρέπει να δείξουμε προσοχή.

Αυτή η σύγκρουση των δύο διαφορετικών μαζών θα προκαλέσει και μεγάλη διαφορά πίεσης, με τους ανέμους να ενισχύονται σημαντικά και να φτάνουν ακόμα και τοπικά τα 8 μποφόρ.

Αυτό σε συνδυασμό με την ξηρασία που επικρατεί στα νότια και ανατολικά τμήματα θα αυξήσει τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

Επομένως ο καιρός θα είναι καλοκαιρινός μέχρι το μεσημεράκι της Κυριακής περίπου, ότι πρέπει για παραλίες, στη συνέχεια προσοχή γιατί περνάει αυτό το ψυχρό μέτωπο στη βόρεια Ελλάδα με μπουρίνια, χαλαζοπτώσεις και κεραυνούς.

Ενισχύονται οι βορειοδυτικοί άνεμοι που θα αυξήσουν από τη μία πλευρά τον κίνδυνο πυρκαγιάς και από την άλλη θα υποχωρήσει σημαντικά ο υδράργυρος για να πάμε κοντά στα κανονικά για την εποχή θερμοκρασιακά επίπεδα.

Όπως αναφέρει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης την Κυριακή, περιμένουμε στην Αττική 334 με 35 βαθμούς Κελσίου, τη Δευτέρα και την Τρίτη θα είμαστε περίπου στους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου, επομένως θα έχουμε μία πτώση της τάξεως των 5 με 8 βαθμών Κελσίου τοπικά και θα πάμε στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.