Ελλάδα

Έρχεται κακοκαιρία - Σε ποιες περιοχές θα «ανοίξουν οι ουρανοί»

Έρχεται κακοκαιρία - Σε ποιες περιοχές θα «ανοίξουν οι ουρανοί» Φωτογραφία: eurokinissi
Μέχρι την Κυριακή θα υπάρχουν καλοκαιρινές συνθήκες στη χώρας μας ενώ από την Κυριακή και μετά την εμφάνισή της θα κάνει κακοκαιρία που θα επηρεάσει πολλές περιοχές, κυρίως της βόρειας Ελλάδας.

Από το μεσημέρι της Κυριακής και μετά, σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά θα έρθει ένα «βαλκανικό μέτωπο» που θα επηρεάσει πολλές περιοχές, κυρίως της βόρειας Ελλάδας.

Σύμφωνα με το προγνωστικό μοντέλο windy τα φαινόμενα με έντονα μπουρίνια και καταιγίδες θα ξεκινήσει από το μεσημέρι της Κυριακής. Συγκεκριμένα, θα χτυπήσει περιοχές όπως την Χαλκιδική της Σέρρες, τα Γιαννιτσά, η Θεσσαλία αλλά και νοτιότερα Εύβοια, Χαλκίδα αλλά και Νεμέα και Άργος - Ναύπλιο.

kakokairia383_eb976.jpg

Προχωρώντας προς το βράδυ της Κυριακής, τα έντονα φαινόμενα θα έχουν κινηθεί ανατολικότερα και θα πλήξουν περιοχές του Έβρου αλλά και νησιά του βορείου Αιγαίου. Σύμφωνα με την πρόγνωση του windy τα έντονα φαινόμενα θα έχουν υποχωρήσει μέχρι το πρωί της Δευτέρας.

Ωστόσο, η πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα από την Κυριακή προς την Δευτέρα θα είναι έντονη φτάνοντας σε πολλές περιπτώσεις και τους 8-9 βαθμούς Κελσίου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Ολυμπιακό Στάδιο όπου σύμφωνα με το meteo την Κυριακή η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 31 βαθμούς Κελσίου και την Δευτέρα η μέγιστη θα είναι 21. Δηλαδή η θερμοκρασία θα κάνει βουτιά 10 βαθμών.