Ελλάδα

Άγριο «τζαρτζάρισμα» Γεωργιάδη - Φωτίου στη Βουλή για το μεταναστευτικό - «Ακροδεξιό σόου με αντιανθρωπιστικό λόγο»

Άγριο «τζαρτζάρισμα» Γεωργιάδη - Φωτίου στη Βουλή για το μεταναστευτικό - «Ακροδεξιό σόου με αντιανθρωπιστικό λόγο»
Φωτιά στην Ολομέλεια της Βουλής, άναψαν οι αναφορές του Άδωνι Γεωργιάδη περί «λαθρομεταναστών» που προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της Θεανώς Φωτίου, πυροδοτώντας σφοδρή αντιπαράθεση.

Η βουλευτής της Νέας Αριστεράς καταλόγισε στον υπουργό Υγείας «ακροδεξιό σόου με αντιανθρωπιστικό λόγο» , χαρακτηρίζοντας «τρομακτικά» τα όσα είπε ο κ. Γεωργιάδη, τα οποία σύμφωνα με την ίδια ανέφερε για να «εξασφαλίσει ψηφαλάκια από την ακροδεξιά που σας τα παίρνει αυτή την εποχή».

Νωρίτερα, ο Άδωνις Γεωργιάδης απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση της κ. Φωτίου, υποστήριξε ότι «δεν μπορεί τα έξοδα κάθε λαθρομετανάστη να τα πληρώνει ο Έλληνας πολίτης, πρέπει να είναι διεθνή χρήματα, όσο κι αν η Αριστερά φωνάζει».

«Ο ΔΟΜ μας δίνει χρήματα για να καλύπτουμε τις ανάγκες των λαθρομεταναστών, αν έρθουν 10 εκατ. πρέπει να καλύψουμε και τα 10 εκατ.;», διερωτήθηκε παράλληλα, συμπληρώνοντας ότι το κόστος της μεταναστευτικής κρίσης πρέπει να το πληρώνει διεθνής κοινότητα και όχι ο Έλληνας πολίτης.

«Αυτή η καραμέλα περί Ακροδεξιάς αρχίζει να γίνεται ντεμοντέ, ο κ. Σόλτς αποφάσισε να κλείσει τα σύνορα του, ακροδεξιός είναι ο κ. Σόλτς; Σταματήστε να χλευάζετε τις ανησυχίες των πολιτών σας, εφιάλτης πραγματικός είναι να έρχονται χιλιάδες στην Ελλάδα, όπως έγινε το 2015», κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.