Ελλάδα

Αιματηρή συμπλοκή μαθητών στο Λαύριο: 13 συλλήψεις - Κατασχέθηκε μαχαίρι και ρόπαλο

Αιματηρή συμπλοκή μαθητών στο Λαύριο: 13 συλλήψεις - Κατασχέθηκε μαχαίρι και ρόπαλο
Δύο τραυματίες από την αιματηρή συμπλοκή, έξω από το Επαγγελματικό Λύκειο Λαυρίου.

Η άγρια αιματηρή συμπλοκή μαθητών σήμερα το πρωί έξω από το 1ο ΕΠΑΛ  Λαυρίου, από την οποία τραυματίστηκαν από μαχαίρι δύο μαθητές και είχε ως συνέπεια την σύλληψη 13 ανηλίκων προβληματίζει για τα περιστατικά βίας και νεανικής παραβατικότητας. 

Ο χώρος έξω από το σχολείο μετατράπηκε σε πεδίο μάχης μεταξύ δύο ομάδων μαθητών από διαφορετικές παρέες που φαίνεται να έχουν αντιπαλότητα. 

Από την πρώτη στιγμή προσήχθησαν13 άτομα και πριν από λίγο η προσαγωγή τους μετατράπηκε σε σύλληψη. Πρόκειται για 11 ημεδαπούς και 2 αλλοδαπούς. Παράλληλα, όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές κατασχέθηκε ένα μαχαίρι και ένα ρόπαλο.

Μαρτυρίες σοκ: «Είχαν προηγούμενα, είχαν τσακωθεί και πάλι πριν από δύο ημέρες»

«Τα παιδιά από τη Κερατέα ήταν περίπου 15-20 άτομα και εμείς καμιά 50αρια αλλά εμείς δεν είχαμε τίποτα πάνω μας, αυτοί είχαν μαχαίρια, ρόπαλα», είπε αυτόπτης μάρτυρας. «Στην αρχή έπαιζαν μπουνιές με τα χέρια και μετά έβγαλαν μαχαίρια τα παιδιά που ήταν από την Κερατέα».

«Είχαμε δύο τραυματισμούς και πήγαν στο κέντρο υγείας. Υπήρχε μια αντιδικία μεταξύ Κερατέας και Λαυρίου, απ’ ότι λένε τα παιδιά και ξαφνικά έγινε μια σύρραξη στο δρόμο. Ήταν καμία 80αριά παιδιά περίπου μαζεμένα στη σύρραξη. Είχαν αναμειχθεί και εξωσχολικοί αλλά μέχρι να βγούμε έξω είχε έρθει και η αστυνομία κιόλας και τους καταδίωκε. Αν τους είχαμε προλάβει θα τους είχαμε διώξει ήδη. Ψάχνουμε να βρούμε ποιοι είναι γιατί πάνε απευθείας για αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος», ανέφερε μάρτυρας.

Στη συμπλοκή φέρονται να συμμετείχαν περισσότεροι από 60 νεαροί με τους 20 από αυτούς να έχουν προσαχθεί. «Είχαν προηγούμενα, είχαν τσακωθεί και πάλι πριν από δύο ημέρες».

Τα δύο αγόρια που δέχτηκαν τις μαχαιριές, μεταφέρθηκαν στο κέντρο υγείας Λαυρίου όπου διαπιστώθηκε ότι τα τραύματά τους δεν ήταν σοβαρά.

Μιλώντας για το επεισόδιο, μαθητές τονίζουν ότι δεν είχε σχέση με οπαδικές διαφορές, αλλά με «περιοχές», σημειώνοντας ότι οι επιτιθέμενοι ήταν μια ομάδα 15 ατόμων από την Κερατέα.

Μια ακόμη αυτόπτης μάρτυρας περιέγραψε τη συμπλοκή, εκφράζοντας το σοκ που έχει προκαλέσει στην περιοχή ένα τόσο σοβαρό επεισόδιο. «Είδα τα παιδιά μαζεμένα μπουλούκι εδώ και τους λέω “γιατί τσακώνεστε” και αρχίζουν να μου χτυπάνε το αμάξι. Μετά πάνε πιο κάτω, βγάζουν ένα μαχαίρι, ο άλλος μια αλυσίδα και μαχαίρωσαν δυο παιδιά, άλλοι λένε τέσσερα. Μόλις είδαν αστυνομία εξαφανίστηκαν» ανέφερε χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με την ίδια το ένα παιδί τραυματίστηκε στο χέρι, ενώ ένα άλλο παιδί το κρατούσαν από την πλάτη.