Ελλάδα

ΕΛ.Α.Σ. για Πολυτεχνείο: «Οι πρυτανικές αρχές μας ενημέρωσαν για επεισόδια» - 22 προσαγωγές

ΕΛ.Α.Σ. για Πολυτεχνείο: «Οι πρυτανικές αρχές μας ενημέρωσαν για επεισόδια» - 22 προσαγωγές
Η απάντηση της αστυνομίας για την εισβολή της αστυνομίας εντός του ΕΜΠ.

Επεισόδια με προσαγωγές πραγματοποιήθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής εντός του ΕΜΠ.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Σύλλογος Εργαζομένων Ερευνητών που απαρτίζεται κάτα κύριο λόγο από μεταπτυχιακούς φοιτητές έκανε παρέμβαση φωναζοντας συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης την ώρα της εναρκτήριας εκδήλωσης της «Βραδιάς του Ερευνητή» στο Πολυτεχνείο στην αίθουσα Καυταντζόγλου.

Οι φοιτητές φώναξαν συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης κρατώντας πανό και πέταξαν φέιγ βολάν στους παρευρισκόμενους προσκεκλημένους.

Μετά από λίγα λεπτά στην αίθουσα της εκδήλωσης, εισέβαλαν αστυνομικές δυνάμεις, προχωρώντας σε προσαγωγές.

{https://x.com/krok7517100/status/1839708235495800911}

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Από την πλευρά της η αστυνομία αναφέρει:

«Απογευματινές ώρες σήμερα, Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024, θα λάμβανε χώρα η προγραμματισμένη εκδήλωση «Βραδιά του ερευνητή» στο κτίριο Αβέρωφ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στο κέντρο της Αθήνας, με επίτιμους προσκεκλημένους και ελεύθερη για είσοδο σε διδακτικό προσωπικό και σπουδαστές.

Από την Ελληνική Αστυνομία, με σκοπό τη διασφάλιση της διεξαγωγής της εν λόγω εκδήλωσης, ελήφθησαν τα απαραίτητα μέτρα τάξης και ασφάλειας, εξωτερικά-περιμετρικά του κτιρίου.

Λίγο μετά την έναρξη της εκδήλωσης, άτομα εισήλθαν εντός του κτιρίου και επιτέθηκαν φραστικά αλλά και ρίπτοντας αντικείμενα κατά των προσκεκλημένων, με αποτέλεσμα οι πρυτανικές Αρχές να ενημερώσουν την Ελληνική Αστυνομία προκειμένου να παρέμβει.

Άμεσα δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας εισήλθαν εντός του χώρου και απομάκρυναν με ασφάλεια τους προσκεκλημένους, ενώ έως τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 22 προσαγωγές.

Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής».