Ελλάδα

Καιρός: Καλοκαίρι τέλος, αλλάζουν όλα από Κυριακή

Καιρός: Καλοκαίρι τέλος, αλλάζουν όλα από Κυριακή
Ψυχρό μέτωπο καταφθάνει στην χώρα μας από την Κυριακή.

Ο καιρός αλλάζει και μάλλον ήταν ο… καιρός του καθώς η ζέστη μέχρι και το Σάββατο δίνει μια νέα και ανυπόφορη παράταση του καλοκαιριού.

Ωστόσο, όλα φαίνεται πως αλλάζουν από την Κυριακή με ένα νέο ψυχρό μέτωπο να φέρνει πτώση της θερμοκρασίας και ισχυρές καταιγίδες.

Ειδικότερα, και όπως αναφέρει το «forecast weather greece», την Κυριακή προβλέπεται αίθριος καιρός αρχικά αλλά από νωρίς το πρωί στα νησιά του Ιονίου και τη δυτική χώρα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με λίγες μπόρες ή καταιγίδες φαινόμενα που όσο πάμε προς το μεσημέρι και το απόγευμα θα επεκταθούν στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη και τοπικά αργά το απόγευμα προς το βράδυ σε νομούς Ροδόπης Ξάνθης Έβρου και Δράμας ενδεχομένως να είναι ισχυρές.

Λίγες σποραδικές μπόρες δεν αποκλείεται να σημειωθούν και στα ορεινά και ημιορεινά της Θεσσαλίας των Σποράδων και της Εύβοιας το μεσημέρι με σταδιακή βελτίωση το βράδυ.

Οι άνεμοι αρχικά θα είναι μεταβλητοί και πολύ γρήγορα από νωρίς το πρωί στο Ιόνιο και το Θερμαϊκό βορειοδυτικοί 7με 9 μποφόρ μετά σε επέκταση των ανέμων και στο υπόλοιπο Αιγαίο έως αργά το βράδυ.

Η θερμοκρασία από 13 έως 26 με 29 βαθμούς κελσίου στη δυτική και βόρεια χώρα ενώ στην Κρήτη τη Ρόδο τη Θεσσαλία την ανατολική Στερεά και την ανατολική και νότια Πελοπόννησο πρόσκαιρα 30 με 33 με σημαντική πτώση παντού από το απόγευμα και μετά.

Οι άνεμοι αρχικά θα είναι μεταβλητοί και πολύ γρήγορα από τις πρώτες πρωινές ώρες βορειοδυτικοί 7 με 8 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα και πρόσκαιρα το μεσημέρι και στα πεδινά 4 με 6 μποφόρ με μικρή εξασθένηση στα πεδινά το βράδυ .

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 14 έως 30 με 31 βαθμούς κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 20 έως 31 .

Τοπικά τα φαινόμενα θα έχουν έντονο χαρακτήρα.

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου

Προβλέπεται αρχικά κακοκαιρία στην ανατολική Μακεδονία και κυρίως στη Θράκη και νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου από τη Χίο και βορειότερα καθώς και στη βόρεια Κρήτη με τοπικές βροχές και λίγες σποραδικές καταιγίδες φαινόμενα τα οποία όσο πάμε προς το μεσημέρι και το απόγευμα θα εξασθενήσουν και στη συνέχεια θα σταματήσουν τελείως. Στην υπόλοιπη χώρα πολύ καλύτερος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις το πρωί στα ηπειρωτικά και γρήγορα μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ στα πελάγη με σημαντική εξασθένηση στο Αιγαίο προς τις βραδινές ώρες.
Η θερμοκρασία από 7 έως 23 με 26 βαθμούς κελσίου στα ηπειρωτικά και τα νησιωτικά τμήματα της χώρας και πιθανώς στη δυτική Στερεά τη δυτική Πελοπόννησο την Ήπειρο και νότια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα 27 με 28 βαθμούς κελσίου .

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες γύρω από τις Σποράδες.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός. Άνεμοι βορειοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ στα θαλάσσια με εξασθένηση προς το βράδυ και πρόσκαιρα το μεσημέρι 3 με 5 μποφόρ στα πεδινά με σημαντική εξασθένηση το βράδυ και εδώ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 10 έως 24 με 26 βαθμούς κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 16 έως 27 με σημαντική πτώση προς το βράδυ.