Ελλάδα

H ΕΛ.ΑΣ διαψεύδει δημοσιεύματα για τον θάνατο του Μοχάμεντ Καμράν στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα

H ΕΛ.ΑΣ διαψεύδει δημοσιεύματα για τον θάνατο του Μοχάμεντ Καμράν στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα Φωτογραφία: ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, αναφέρει μεταξύ άλλων η ΕΛΑΣ για δημοσιεύματα σχετικά με τον θάνατο του Πακιστανού στο ΑΤ του Αγίου Παντελεήμονα.

Νέα ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ διαψεύδοντας τα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε δήθεν πραγματικά περιστατικά, με στοιχεία της δικογραφίας, σχετικά με το θάνατο του Πακιστανού Μοχάμεντ Καμράν στο ΑΤ του Αγίου Παντελεήμονα.

Τονίζει ότι  δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Παράλληλα η ΕΛΑΣ διαψεύδει πως αστυνομικός μίλησε για το περιστατικό σε τρίτο άτομο ενώ επισημαίνει ότι από την πρώτη στιγμή έδρασε με πλήρη διαφάνεια, σχηματίζοντας άμεσα δικογραφία ενημερώνοντας τον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ ενεργείται Προκαταρκτική Διοικητική Εξέταση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ αναφέρει πως «από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι, δημοσιεύματα που αναφέρονται σε δήθεν πραγματικά περιστατικά, με στοιχεία της δικογραφίας, σχετικά με το θάνατο αλλοδαπού σε Αστυνομικό Τμήμα της Αθήνας, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Επιπλέον, τονίζεται ότι ουδέποτε αστυνομικός παρείχε πληροφόρηση σχετικά με το ως άνω περιστατικό σε τρίτο άτομο, παρά μόνο σε εισαγγελικές Αρχές, ως οφείλει βάσει του νομοθετικού πλαισίου υπό του οποίου λειτουργεί.

»Η Ελληνική Αστυνομία λειτουργεί με γνώμονα πάντοτε το σεβασμό στα δικαιώματα τον πολιτών, τη τήρηση του νόμου και την προστασία της ανθρώπινης ζωής. Σχετικά με το περιστατικό (υπενθυμίζεται η από 26-09-2024 Ανακοίνωση), από την πρώτη στιγμή η Ελληνική Αστυνομία έδρασε με πλήρη διαφάνεια, σχηματίζοντας άμεσα δικογραφία και ενημερώνοντας τον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ, όπως ρητά προβλέπεται στην κείμενη νομοθεσία, διατάχθηκε και ήδη ενεργείται Προκαταρκτική Διοικητική Εξέταση, για τη διερεύνηση τυχόν πειθαρχικών ευθυνών.

Παράλληλα, με εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, η έρευνα διαβιβάστηκε στο Συνήγορο του Πολίτη, με σκοπό την ταχεία και πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης στο πλαίσιο του μηχανισμού διερεύνησης περιστατικών αστυνομικής αυθαιρεσίας. Τα πραγματικά περιστατικά περιγράφονται με πλήθος στοιχείων και καταθέσεων που συλλέγει η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την πλήρη και ολοκληρωμένη ενημέρωση του αρμόδιου Εισαγγελέα.

Η Ελληνική Αστυνομία θα παραμείνει προσηλωμένη στην αποστολή της, που είναι η προστασία των πολιτών καθώς και η διασφάλιση της έννομης τάξης, πάντα με αίσθημα ευθύνης και πλήρη διαφάνεια.