Ελλάδα

Greece Race for the Cure 2024: Μέχρι τι ώρα ισχύουν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Greece Race for the Cure 2024: Μέχρι τι ώρα ισχύουν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις Φωτογραφία: Eurokinissi
Η Τροχαία απευθύνει έκκληση στους οδηγούς των οχημάτων για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και την αποτροπή τροχαίων ατυχημάτων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προγραμματίστηκαν αυτό το Σαββατοκύριακο σε λεωφόρους και οδούς στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο διεξαγωγής του 16ου αγώνα δρόμου και περιπάτου «Greece Race for the Cure 2024».

Αναλυτικά:

Σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων την Κυριακή 29-9-2024, από τις 06:45 έως τις 13:00, ως εξής:

  • Λεωφ. Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Αθ. Διάκου και της Λεωφ. Βασ. Αμαλίας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πλ. Συντάγματος.
  • Λεωφ. Βασ. Όλγας, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλη οδό.
  • Αθ. Διάκου, σε όλο το μήκος της στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τη Λεωφ. Συγγρού.

Σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων την Κυριακή 29-9-2024, από τις 08:30 έως τις 13:00, ως εξής:

  • Λεωφ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ της Λεωφ. Βασ. Αμαλίας και της οδού Ζαχάρωφ και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλη οδό.
  •  Λεωφ. Βασ. Κων/νου:

Σε όλο το μήκος της, ρεύμα κυκλοφορίας προς την οδό Αρδηττού και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλη οδό.

Στο τμήμα αυτής μεταξύ της οδού Σπ. Μερκούρη και Λεωφ. Βασ. Σοφίας, ρεύμα κυκλοφορίας προς Λεωφ. Κηφισίας και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλη οδό.

  • Ηρ. Αττικού, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλη οδό.
  • Βασ. Γεωργίου Β’, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλη οδό.
  • Μελεάγρου, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Ησιόδου και της Λεωφ. Βασ. Κων/νου.
  • Αραβαντινού, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Ησιόδου και της Λεωφ. Βασ. Κων/νου.
  • Κλεάνθους, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Βασ. Γεωργίου Β΄ και της Λεωφ. Βασ. Κων/νου.
  • Ακαδημίας, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Χαρ. Τρικούπη και της Λεωφ. Βασ. Σοφίας και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλη οδό.

 Απαγόρευση της κάθετης διέλευσης των οχημάτων κατά μήκος της διαδρομής της εκδήλωσης, τις ώρες που τα τμήματα αυτής θα είναι αποκλεισμένα από την κυκλοφορία των οχημάτων, εκτός των παρακάτω ελεγχόμενων κόμβων:

  •  Λεωφ. Βασ. Σοφίας – Ρηγίλλης.
  • Λεωφ. Βασ. Κων/νου – Βασ. Γεωργίου Β’.

Η Τροχαία απευθύνει έκκληση στους οδηγούς των οχημάτων για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και την αποτροπή τροχαίων ατυχημάτων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την διέλευσή τους από τα παραπάνω σημεία και να ακολουθούν την υπάρχουσα οδική σήμανση και τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Τι είναι το «Greece Race for the Cure»

Το «Greece Race for the Cure» υλοποιείται, με στόχο τη στήριξη των γυναικών που νοσούν από καρκίνο του μαστού. Συμμετέχοντας στον συμβολικό αυτό αγώνα δρόμου, ενθαρρύνουμε τις γυναίκες που νοσούν να συνεχίσουν τον αγώνα τους, υπενθυμίζοντας ταυτόχρονα και τη σημασία της πρόληψης.

Πίσω από αυτή την παγκόσμια κίνηση βρίσκεται η συγκινητική ιστορία της Susan G. Komen και της αδελφής της, Nancy Brinker, που με την υπόσχεσή της έφερε στο προσκήνιο τον αγώνα κατά του καρκίνου του μαστού.

Η Susan Goodman Komen γεννήθηκε στις 31 Οκτωβρίου 1942 στο Peoria του Ιλλινόις. Ήταν μια γυναίκα με όνειρα και φιλοδοξίες, γνωστή για την ομορφιά και την καλοσύνη της. Στα 33 της χρόνια, διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού, μια ασθένεια που τότε σήμαινε περιορισμένες επιλογές και ελάχιστη υποστήριξη για τις γυναίκες. Η Komen, παρόλο που αρχικά αρνήθηκε την ιδέα της μαστεκτομής, τελικά υποβλήθηκε σε διάφορες θεραπείες, οι οποίες δεν απέδωσαν, με αποτέλεσμα να χάσει τη μάχη το 1980, μόλις στα 36 της χρόνια.

{https://www.facebook.com/SusanGKomen/photos/a.210282860156/10157998048455157/?type=3}

Η ασθένεια αυτή και η αδυναμία του συστήματος να παρέχει τις απαραίτητες πληροφορίες και στήριξη, έκαναν τη Nancy Brinker να υποσχεθεί στην αδελφή της ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να αλλάξει την κατάσταση. Αυτή η υπόσχεση έγινε η κινητήριος δύναμη πίσω από την ίδρυση του Susan G. Komen Breast Cancer Foundation το 1982, δύο χρόνια μετά τον θάνατο της Susan.

Η ίδρυση του Ιδρύματος Komen αποτέλεσε κομβικό σημείο στην ιστορία της ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού. Το Ίδρυμα δεν περιορίστηκε απλά στην ενημέρωση, αλλά προχώρησε στην ανάπτυξη ερευνητικών προγραμμάτων και στη χρηματοδότηση πρωτοβουλιών που αποσκοπούσαν στην πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση και τη θεραπεία της ασθένειας.

Μέσα από την ενίσχυση της έρευνας και την υποστήριξη των θυμάτων, το Ίδρυμα Komen έχει επενδύσει δισεκατομμύρια δολάρια στην έρευνα και στην ευαισθητοποίηση, κάνοντάς το ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα ονόματα στον τομέα της υγείας. Το «ροζ κορδελάκι» έγινε σύμβολο της μάχης κατά του καρκίνου του μαστού, συνδέοντας την Susan G. Komen με την παγκόσμια προσπάθεια για ευαισθητοποίηση.