Ελλάδα

Τέμπη: Απολογείται για κακούργημα η πρόεδρος της ΡΑΣ

Τέμπη: Απολογείται για κακούργημα η πρόεδρος της ΡΑΣ
Η πρόεδρος της ΡΑΣ κατηγορείται για κακούργημα και πλημμελήματα όσον αφορά το δυστύχημα στα Τέμπη.

Σημαντικές είναι οι εξελίξεις στη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών καθώς αναμένεται να απολογηθεί στις 7 Οκτωβρίου η πρόεδρος της ΡΑΣ, η οποία κατηγορείται για κακούργημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA η πρόεδρος της ΡΑΣ κατηγορείται για το κακούργημα της διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών, το οποίο επισύρει ποινή από 10 χρόνια έως και ισόβια, αλλά και για ανθρωποκτονία από αμέλεια και βαριά σωματική βλάβη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δίκη για την τραγωδία των Τεμπών αναμένεται να ξεκινήσει εντός του 2025. 

Αναμένονται τρεις πραγματογνωμοσύνες - Το κρίσιμο περιεχόμενό τους

Την ίδια ώρα, εκκρεμούν τρεις πραγματογνωμοσύνες. Η πρώτη θα αφορά τις χημικές ουσίες, που βρέθηκαν από τις πραγματογνωμοσύνες που πραγματοποίησαν οι συγγενείς των θυμάτων. Η δεύτερη θα αφορά την τηλεδιοίκηση και η τρίτη τις γραμμές των τρένων.

«Πρέπει να ελεγχθούν όλοι όσο ψηλά κι αν βρίσκονται»

Μιλώντας στo MEGA ο δικηγόρος των οικογενειών θυμάτων των Τεμπών, Θεόδωρος Μαντάς, σχολιάζοντας τις εξελίξεις με την πρόεδρο της ΡΑΣ και τις κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες που τη βαραίνουν, ανέφερε ότι αυτό «συνιστά ποιοτική αναβάθμιση και διεύρυνση του κύκλου των εκλεγομένων, των ερευνομένων για τις ευθύνες του δυστυχήματος. Πρέπει να ελεγχθούν όλοι όσοι ψηλά κι αν βρίσκονται».