Ελλάδα

Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2024: Μια ξεχωριστή γαστρονομική εκδήλωση στο Αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης «Μακεδονία»

Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2024: Μια ξεχωριστή γαστρονομική εκδήλωση στο Αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης «Μακεδονία»
Η Fraport Greece, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, επιδιώκει μέσα από αυτή τη δράση να προβάλλει την πολυσύνθετη τουριστική ταυτότητα της Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, η Fraport Greece διοργάνωσε για δεύτερη συνεχή χρονιά, μία ξεχωριστή γαστρονομική εκδήλωση στο Αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης «Μακεδονία», σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τον Δήμο Θεσσαλονίκης, τον Δήμο Θέρμης και την Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης.

SKG_Airport__World_Tourism_Day_3_c5b99.jpg

Η ομάδα του Hyatt Regency Thessaloniki που συμμετείχε στην εκδήλωση

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, στον χώρο των αναχωρήσεων του αεροδρομίου, πριν τον έλεγχο των επιβατών, με σκοπό την ανάδειξη της βραβευμένης τοπικής γαστρονομίας, ως βασικού συστατικού της εξαιρετικής τουριστικής εμπειρίας που προσφέρει ο προορισμός.

SKG_Airport__World_Tourism_Day_5_e013a.jpg

Η φετινή εκδήλωση απέκτησε έναν διευρυμένο χαρακτήρα, εστιάζοντας στην ευρύτερη πολυσύνθετη και πλούσια γαστρονομική κληρονομιά της Θεσσαλονίκης, η οποία έχει αναγνωριστεί διεθνώς, μέσω της ένταξής της στο Παγκόσμιο Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων Γαστρονομίας της UNESCO.

SKG_Airport__World_Tourism_Day_7_7c660.jpg

Από αριστερά: Ο κ. Χάρης Φίλος, Air Service Development Manager/ Commercial & Business Development της Fraport Greece, ο κ. Αθανάσιος Μπέγκας, Αντιπρόεδρος Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, ο κ. Γιώργος Βήλος, Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης της Fraport Greece, η κα. Κατερίνα Πολλάτου, Airline Marketing & Development Manager/ Commercial & Business Development της Fraport Greece, ο κ. Βασίλης Γάκης, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τουριστικής Ανάπτυξης και Διαδημοτικής Συνεργασίας, Δήμου Θεσσαλονίκης, ο κ. Ανδρέας Μανδρίνος, Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης και ο κ. Νίκος Βιτζηλαίος, Διευθυντής του Αεροδρομίου Θεσσαλονίκης «Μακεδονία»

Στο πλαίσιο αυτό, οι τρεις Chef Ambassadors της πόλης έδωσαν το «παρών» στην εκδήλωση και υποδέχτηκαν τους αναχωρούντες επιβάτες, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να μυηθούν στην τοπική γαστρονομία, παίρνοντας μαζί τους μία τελευταία όμορφη ανάμνηση από τον προορισμό.

SKG_Airport__World_Tourism_Day_8_467f4.jpg

Από αριστερά: Ο κ. Θανάσης Σαρακίνος, Σύμβουλος Δημάρχου Θέρμης, η κα. Έλενα Μπινιάρη, Γενική Διευθύντρια Hyatt Regency Thessaloniki, ο κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος Δήμαρχος Θέρμης, ο κ. Γιώργος Βήλος, Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης της Fraport Greece, η κα. Κατερίνα Πολλάτου, Airline Marketing & Development Manager/ Commercial & Business Development της Fraport Greece, ο κ. Σπύρος Πέγκας, Γενικός Διευθυντής Wise Ram και ο κ. Χάρης Φίλος, Air Service Development Manager/ Commercial & Business Development της Fraport Greece

Η Fraport Greece, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, επιδιώκει μέσα από αυτή τη δράση να προβάλλει την πολυσύνθετη τουριστική ταυτότητα της Θεσσαλονίκης, μέσω της ανάδειξης της υψηλής γαστρονομικής της δυναμικής, προσφέροντας στους επιβάτες μια μοναδική εμπειρία που συνδυάζει τη φιλοξενία με την τοπική παράδοση.

SKG_Airport__World_Tourism_Day_9_1ad9b.jpg

Από αριστερά: Ο κ. Γιώργος Βήλος, Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης της Fraport Greece, ο κ. Απόστολος Αλτάνης, Executive Chef, Regency Casino Thessaloniki & Hyatt Regency Thessaloniki, η κα. Κατερίνα Πολλάτου, Airline Marketing & Development Manager/ Commercial & Business Development της Fraport Greece, ο κ. Βασίλης Γάκης, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τουριστικής Ανάπτυξης και Διαδημοτικής Συνεργασίας, Δήμου Θεσσαλονίκης, ο κ. Σωτήρης Ευαγγέλου, Executive Chef, Makedonia Palace Hotel και ο κ. Δημήτρης Τσανανάς, Executive Chef, The Met Hotel Thessaloniki

Μιλώντας για την εκδήλωση, ο κ. Γιώργος Βήλος, Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης της Fraport Greece, τόνισε ότι: «Σε συνεργασία με όλους τους τοπικούς φορείς, γιορτάσαμε και φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού μαζί με τους επιβάτες του αεροδρομίου Θεσσαλονίκης «Μακεδονία», σε μια εκδήλωση που βασικό της ζητούμενο ήταν η ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας ως μία κορυφαία εμπειρία για τους επισκέπτες της πόλης, που σε συνδυασμό με τη μοναδική ελληνική φιλοξενία προσφέρουν αλησμόνητες στιγμές στους επισκέπτες της».