Ελλάδα

Η ακρίβεια καλά κρατεί: «Καπέλο» στις τιμές των πουλερικών έως και 10 ευρώ στα σούπερ μάρκετ

Η ακρίβεια καλά κρατεί: «Καπέλο» στις τιμές των πουλερικών έως και 10 ευρώ στα σούπερ μάρκετ
Απίθανο καπέλο έως και 10 ευρώ το κιλό του κρεατικών και των πουλερικών βάζουν τα σούπερ μάρκετ τινάζοντας στον αέρα τις κυβερνητικές αναφορές για προορισμό της ακρίβειας.

Τι και αν ο υπουργός ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος ανέφερε πρόσφατα ότι τους τελευταίους μήνες ότι «με την κυβερνητική πολιτική» που ασκείται» οι τιμές στα σούπερ μάρκετ είναι κατά μέσο όρο 1% με 2% φθηνότερα σε σχέση με πέρσι» στην πράξη αποδεικνύεται ότι έχουν ξεφύγει σε παράλογα επίπεδα.

Συγκεκριμένα, σήμερα όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του Dnews στη Βαρβάκειο αγορά και σε μεγάλη αλυσίδα τροφίμων η διάφορες στις τιμές είναι χαοτικές.

Ενδεικτικά:

Αγορά vs σούπερ μάρκετ

Κοτόπουλο στήθος: 7,90 ευρώ και 17,69 ευρώ το κιλό

kotopoulo3_censored_bf12b.jpg

Κιμάς χοιρινός: 6,90 ευρώ και 8 ευρω το κιλό

Λαιμός χοιρινός οστό: 5,80 ευρώ και 7,90 ευρώ το κιλό

Κοπανακι κοτόπουλο: 5 ευρώ και 10,37 ευρώ το κιλό

kotopoulo4_censored_91b8b.jpg

Κοτόπουλο ολόκληρο: 3,50 ευρώ και 7,00 ευρώ το κιλό

Κοτόπουλο φτερούγα: 2,90 ευρώ και 5,63 ευρώ το κιλό

Χοιρινή πανσέτα με οστό: 5,50 ευρώ και 6,50 ευρώ το κιλό

kotopoulo1_censored_d14c9.jpg

Μπριζόλα χοιρινή με οστό: 6,30 ευρώ και 7,40 ευρώ το κιλό

Οι κρεοπώλεις μιλώντας στο Dnews κάνουν λόγο για αισχροκέρδεια και αθέμιτο ανταγωνισμό καθώς όπως λένε δεν υπάρχει κανένα μέτρο και έλεγχος στις μεγάλες αλυσίδες σε αντίθεση με τους ελέγχους που καλός γίνονται στην αγορά.

«Οι τιμές στα ράφια των σούπερ μάρκετ είναι εξωπραγματικές. Μιλάμε για αισχροκέρδεια, οι διάφορες αγγίζουν τα 10 ευρώ. Η κυβέρνηση τι κάνει για αυτό; Έτσι καταπολεμά την ακρίβεια; Ο κόσμος πρέπει να προσέχει πολύ τι αγοράζει. Εκτός από τις τιμές και η ποιότητα των κρεάτων δεν είναι καλή. Για παράδειγμα ο κιμάς δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι κρέας είναι και αν το κρέας που αναγράφεται στην συσκευασία.

Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να τον κόβουμε παρουσία του πελάτη, στα σούπερ μάρκετ όμως πωλείται κανονικά στα ράφια», δηλώνει κρεοπώλης στο Dnews.