Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Αυξάνονται τα πρόστιμα για όσους πετάνε ογκώδη αντικείμενα - Έως 3.000 ευρώ

Θεσσαλονίκη: Αυξάνονται τα πρόστιμα για όσους πετάνε ογκώδη αντικείμενα - Έως 3.000 ευρώ Φωτογραφία: SOOC/ KONSTANTINOS TSAKALIDIS
Τα πρόστιμα που θα πληρώνουν όσοι πετάνε έπιπλα, στρώματα και άλλα αντικείμενα σε δρόμους και πεζοδρόμια.

Πιο «τσουχτερά» πρόστιμα θα πληρώνουν στο εξής οι πολίτες που πετάνε ογκώδη αντικείμενα σε δρόμους και πεζοδρόμια της Θεσσαλονίκης.

Το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε κατά πλειοψηφία την τροποποίηση του Κανονισμού Καθαριότητας, ο οποίος πλέον προβλέπει «καμπάνες» από 500 έως 3.000 ευρώ για τους παραβάτες.

Για όσους πετάνε έπιπλα, στρώματα, ξύλινα κιβώτια, φελιζόλ και άλλα αντικείμενα, το πρόστιμο θα ξεκινά από τα 500 ευρώ αν καταλαμβάνεται έως ένα τετραγωνικό μέτρο δρόμου ή πεζοδρομίου. Σε περίπτωση κατάληψης χώρου 1-3 τ.μ. το πρόστιμο ανεβαίνει στα 1.500 ευρώ, ενώ αυξάνεται στα 3.000 ευρώ για επιφάνειες άνω των 3 τετραγωνικών μέτρων.

«Το εθνικό σπορ μιας μερίδας των Θεσσαλονικέων που κάνουν ανακαινίσεις στα σπίτια τους, αλλά την πληρώνουν οι υπόλοιποι, θα το σταματήσουμε. Το λέω με οποιοδήποτε πολιτικό κόστος. Δεν πρόκειται να συνεχίσουμε να επιτρέπουμε αυτή την κατάσταση», υπογράμμισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά με τις υπηρεσίες καθαριότητας του δήμου, ώστε να συγκεντρώνονται τα ογκώδη αντικείμενα εντός λίγων 24ωρων και κατόπιν ραντεβού από τους δρόμους, υπενθύμισε ο κ. Αγγελούδης.

Επιπλέον, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε ότι το πρόστιμο για όσους βανδαλίζουν- μερικώς ή ολικώς- γράφουν συνθήματα, μουτζουρώνουν μνημεία, αγάλματα, αρχαιολογικούς, δημόσιους και δημοτικούς χώρους θα ξεκινά από τις 4.000 ευρώ και να φτάνει έως τις 8.000 ευρώ.