Ελλάδα

Πότε θα βρέξει, «σπάει» ο αντικυκλώνας

Πότε θα βρέξει, «σπάει» ο αντικυκλώνας
Θα συνεχιστεί η ανομβρία και ταυτόχρονα οι καλές για την εποχή καιρικές συνθήκες σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Όπως είπε σήμερα, ο αντικυκλώνας που βρίσκεται πάνω από την Ελλάδα και αποτρέπει την είσοδο ψυχρών αέριων μαζών που θα φέρουν βροχές στην χώρα μας, θα «σπάσει» και θα κινηθεί βοριότερα.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη, αυτό θα συμβεί μετά μετά τις 5 Νοεμβρίου, και συγκεκριμένα 7 με 10 Νοεμβρίου.

«Δείχνει η ατμοσφαιρική κυκλοφορία να αλλάζει στις 7 με 10 Νοεμβρίου, όπου θα σπάσει ο αντικυκλώνας και θα κινηθεί προς τα βόρεια - βορειοδυτικά τμήματα της Ευρώπης για να ανοίξει ο δρόμος και να μας έρθουν κακοκαιρίες από την κεντρική και βόρεια Ευρώπη που θα δώσουν περισσότερες βροχές».

Μέχρι τότε ο καιρός θα είναι αίθριος αλλά μετά το τριήμερο θα πέσει ακόμα λίγο η θερμοκρασία. Τις πρωινές ώρες θα έχει κρύο ενώ, από προς το μεσημέρι η θερμοκρασία θα ανεβαίνει. Οι καιρικές συνθήκες σε κάθε περίπτωση μέχρι και τις 5 Νοεμβρίου θα παραμείνουν ήπιες χωρίς αξιόλογες βροχές.

Πάντως κατά τον Σάκη Αρναούτογλου από 31/10 έως 6/11 θα έχουμε έντονη ψύχρα και κρύο, αλλά σε λογικά πλαίσια, ενώ δεν αποκλείονται να μας επισκεφθούν οι πολυπόθητες βροχές .