Οικονομία

Στάση εργασίας στο ΜΕΤΡΟ αύριο

Στάση εργασίας στο ΜΕΤΡΟ αύριο
Την προκήρυξη στάσης εργασίας στο ΜΕΤΡΟ για αύριο από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 10 το πρωί ανακοίνωσε το Εργατικό Κέντρο Αθήνας προκειμένου να στηρίξει την στάση εργασίας του σωματείου ΣΕΛΜΑ.

Ειδικότερα το Εργατικό Κέντρο Αθήνας αποφάσισε να προκηρύξει και να στηρίξει την στάση εργασίας καθώς η ΣΤΑΣΥ προσέφυγε στην δικαιοσύνη για να κηρύξει την κινητοποίηση παράνομη και καταχρηστική.

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας αποφάσισε την προκήρυξη στάσης εργασίας στο ΜΕΤΡΟ, την Τετάρτη 26 Μαΐου, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10 το πρωί, στηρίζοντας έμπρακτα τους εργαζόμενους του Μετρό και το σωματείο ΣΕΛΜΑ, που αγωνίζονται για τα δίκαια αιτήματά τους.

Οι εργαζόμενοι στο ΜΕΤΡΟ όπως αναφέρει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας "αγωνίζονται για την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Επιπλέον, όπως καταγγέλλουν σε ανακοίνωσή τους, δεν εφαρμόζονται οι διαδικασίες που προασπίζουν την υγεία των εργαζομένων και τα υγειονομικά πρωτόκολλα της ΣΤΑ. ΣΥ. έναντι στον covid.

Ζητούν άμεση αγορά ανταλλακτικών για να μειωθούν τα προβλήματα στα δρομολόγια.

Το ΕΚΑ βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων για να προασπίζει με κάθε νόμιμο τρόπο τα δίκαια αιτήματά τους".

Η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες) προσέφυγε στη Δικαιοσύνη, ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η στάση εργασίας που έχουν εξαγγείλει για το πρωί της Τετάρτης (26/05) - από την έναρξη λειτουργίας έως τις 10 το πρωί - οι εργαζόμενοι στο Μετρό (γραμμές 2-3).