Ελλάδα

Η Ελλάδα αποχαιρέτησε τον σμηναγό Γιώργο Μπαλταδώρο - Το στερνό αντίο των παιδιών του [pics&vids]

Η Ελλάδα αποχαιρέτησε τον σμηναγό Γιώργο Μπαλταδώρο - Το στερνό αντίο των παιδιών του [pics&vids]
Στην ιδιαίτερη πατρίδα του αδικοχαμένου πιλότου, συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι αποχαιρέτησαν σήμερα τον Γιώργο Μπαλταδώρο, ο οποίος έχασε τη ζωή του την περασμένη Πέμπτη, όταν το Mirage 2000-5 που πετούσε συνετρίβη στη θάλασσα, λίγο πριν προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Σκύρου.

Ο Γιώργος Μπαλταδώρος, ο ήρωας της Πολεμικής Αεροπορίας που έχασε τη ζωή του από τη συντριβή του Mirage 2000-5 την περασμένη Πέμπτη ανοιχτά της Σκύρου, σήμερα (14.04.2018, 14:00) οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία. Στον τόπο όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, στο Μορφοβούνι Καρδίτσας.

Η σορός του Σμηναγού, σκεπασμένη με τη γαλανόλευκη, έφτασε -κάτω από χειροκροτήματα- στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου γύρω στις 12 το μεσημέρι, προκειμένου να εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

Τραγικές φιγούρες η σύζυγός του Μαίρη, οι γονείς του και ο αδερφός του Χρήστος. Στο πλευρό τους όλοι οι κάτοικοι του χωριού και όχι μόνο. Εκεί είναι συνάδελφοί του, φίλοι του, άνθρωποι που τον γνώριζαν.

19377501

Ραγίζει καρδιές το μήνυμα των δυο παιδιών του. «Μπαμπάκα μας, καμάρι μας, θα είσαι πάντα στην καρδιά μας».

Λίγα λεπτά πριν από τις 14:00, στον Ιερό Ναό έφτασε και ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Φώτης Κουβέλης.

Λίγο πριν από τη 1:30 έφτασε πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τον τομεάρχη Άμυνας του κόμματος Βασίλη Κικίλια. Στο Μορφοβούνι Καρδίτσας βρίσκεται ήδη και ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης.

19377498

Δεν άντεξαν τη συγκίνηση

Τιμητικό άγημα απέδωσε τιμές. Είναι τέτοια η συγκίνηση που ένα μέλος του αγήματος δεν άντεξε. Έχασε τις αισθήσεις του και χρειάστηκε να του δοθούν οι πρώτες βοήθειες από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που βρίσκεται στο σημείο. Λίγη ώρα αργότερα, λιποθυμικό επεισόδιο είχε και συγγενικό πρόσωπο του άτυχου σμηναγού. Και αυτό αντιμετωπίστηκε άμεσα από το πλήρωμα του ασθενοφόρου.

mpaltador377500

Ένας από τους φίλους του Γιώργου Μπαλταδώρου ανέλαβε το βαρύ φορτίο να εκφωνήσει τον επικήδειο.

Η φωνή του «έσπασε».

«Αξέχαστε Γιώργο φίλε, συνάδελφε,

Ήρθες το 2002 στη σχολή κι από τότε υπηρέτησες την Πατρίδα. Η άπονη μοίρα σε αρπαξε από κοντά μας. Έγινες μια θλιβερή ανάμνηση, Έφυγες σαν τα φύλλα που τα παίρνει του ανέμου η οργή! Το κενό της απουσίας σου είναι μεγάλο... Σήμερα θρηνούμε τη λεβεντιά που χάθηκε! Η πολεμική αεροπορία θρηνεί την απώλεια ενός ήρωα!», είπε συνάδελφος του.

mpalta7557826