×

Μήνυμα

Failed loading XML...
Ελλάδα

Κακοκαιρία: Εντυπωσιακές εικόνες από τα χιόνια που έφερε η «Ωκεανίς» (pics + video)

Κακοκαιρία: Εντυπωσιακές εικόνες από τα χιόνια που έφερε η «Ωκεανίς» (pics + video)
Η «Ωκεανίδα» σαρώνει όλη τη χώρα, προκαλώντας χιονπτώσεις, βροχές και πτώση στη θερμοκρασία.

Στους 20 πόντους φθάνει το χιόνι το πρωί του Σαββάτου στην Σπηλιά του Κισσάβου, με τις εικόνες να είναι πραγματικά εντυπωσιακές.

Χιονόπτωση μικρότερης κλίμακας είχαμε και στα ορεινά της Ελασσόνας. Τα φαινόμενα αναμένεται να ενταθούν τις επόμενες ώρες, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις.

Δείτε φωτογραφίες από τη Σπηλιά Κισσάβου:

kissamos1

kissamos2

kissamos3

Από το Λιβάδι: 

livadi

livadi2

Από τα ξημερώματα σημειώνεται χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα. Στο Κιλκίς χιονίζει από το πρωί και ήδη το έστρωσε μέσα στην πόλη.

Δείτε το βίντεο από το eidisis.gr

Με απίστευτη σφοδρότητα ήρθε ο χιονιάς στα Τρίκαλα.

Αναμενόταν βεβαίως μετά το μεσημέρι να αρχίζει να χιονίζει, αλλά η κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας ευνόησε ώστε η μεγάλη χιονόπτωση να αρχίσει τώρα.

Από το βράδυ έβρεχε και λίγο μετά το ξημέρωμα έριχνε χιονόνερο και ξαφνικά στις 9:00 η ώρα άρχισε να χιονίζει και μέσα στην πόλη των Τρικάλων. Η χιονόπτωση στα ορεινά είχε αρχίσει από το βράδυ.

trikala

Η θερμοκρασία αυτή τη στιγμή είναι στους -1 βαθμούς Κελσίου περιφερειακά και μηδέν μέσα στην πόλη. Βεβαίως από το απόγευμα η χιονόπτωση αναμένεται να ενταθεί κι άλλο και αύριο Κυριακή το πρωί.

Δείτε το χαρακτηριστικό ενδεικτικό βιντεάκι και τις φωτογραφίες που κατέγραψε το trikalaola.gr την ώρα που άρχιζε η ισχυρή χιονόπτωση στην πόλη.

Στα λευκά ντύθηκε -για τρίτη φορά το φετινό χειμώνα- η Θεσσαλονίκη. Από τα ξημερώματα σημειώνεται χιονόπτωση σε ολόκληρο το νομό με τα φαινόμενα να είναι πιο έντονα σε Φίλυρο, Χορτιάτη, Ασβεστοχώρι, Πανόραμα και Ωραιόκαστρο.

Νιφάδες πέφτουν και στο κέντρο της πόλης, ενώ στους δρόμους έχουν ήδη βγει οι αλατιέρες και οι υδροφόρες του δήμου Θεσσαλονίκης δίνοντας μεγαλύτερο βάρος σε περιοχές όπως η Άνω Πόλη και οι 40 Εκκλησιές. Επίσης, έχουν τοποθετηθεί σακιά με αλάτι στα νοσοκομεία και σε άλλα 130 σημεία.

«Από τα ξημερώματα που ξεκίνησε να χιονίζει είμαστε σε επιφυλακή. Έχουμε συσκευάσει 3.000 σακιά με αλάτι και τα έχουμε στη διάθεση των δημοτών. Από νωρίς δουλεύουν οι υδροφόρες, οι μικρές και οι μεγάλες αλατιέρες διότι οι μετεωρολόγοι δίνουν ένταση των καιρικών φαινομένων τις επόμενες ώρες» δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος, αρμόδιος για την Καθαριότητα του δήμου Θεσσαλονίκης, Λάζαρος Ζαχαριάδης.

Εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών ο κεντρικός δήμος λειτουργεί από σήμερα έως και την Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου, με διευρυμένο ωράριο τις κοινωνικές δομές για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Θα λειτουργούν το Υπνωτήριο Αστέγων (Ανδρέου Γεωργίου 13) και το Ανοιχτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων (Μοναστηρίου 62), ενώ το Σαββατοκύριακο θα είναι ανοιχτά τα ΚΑΠΗ (Γρ. Λαμπράκη 42 και Στεφάνου Νούκα 10), από τις 9 το πρωί έως τις 8:30 το βράδυ για την προφύλαξη ατόμων από τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Διαβάστε επίσης: 

Πώς θα κινηθεί τις επόμενες ώρες η «Ωκεανίδα»