Ελλάδα

Εξηγήσεις για τους θανάτους στη ΜΕΘ Αγρινίου ζητούν οι οικογένειες

Εξηγήσεις για τους θανάτους στη ΜΕΘ Αγρινίου ζητούν οι οικογένειες
Οι οικογένειες θανόντων ζητούν τους ιατρικούς φακέλους των συγγενών τους που κατέληξαν στη ΜΕΘ κορονοϊού του νοσοκομείου Αγρινίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του karvasaras.gr, οικογένειες θανόντων ζητούν τους ιατρικούς φακέλους των συγγενών τους που κατέληξαν στη ΜΕΘ κορονοϊού του νοσοκομείου Αγρινίου και προτίθενται να ορίσουν τεχνικούς συμβούλους ώστε να διερευνυθούν σε βάθος οι συνθήκες από τις οποίες έφυγαν από τη ζωή τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο δικηγόρος των οικογενειών κ. Θανάσης Διαμαντόπουλος: «Έθεσαν σε αμφιβολία τις οικογένειες πολλών απ’ αυτούς που απεβίωσαν στη ΜΕΘ, με αποτέλεσμα να ζητήσουν τη διερεύνηση της υπόθεσης για να δουν τι ακριβώς έχει συμβεί.

Ζητήθηκε από την Εισαγγελία Αγρινίου η διερεύνηση της υπόθεσης και η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης γιατί με τον τρόπο αυτό θέλαμε να ζητήσουμε, εφόσον τους λάβει ο Εισαγγελέας, τους ιατρικούς φακέλους, να διορίσουμε τεχνικούς συμβούλους, να ελέγξουμε τι συνέβη και αν υπάρχουν παραλήψεις ή όχι».

Όπως υποστηρίζει μάλιστα ο κ. Διαμαντόπουλος, υπάρχουν και μάρτυρες από το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου που προτίθενται να καταθέσουν σχετικά με τις συνθήκες που επικρατούν στο νοσοκομείο Αγρινίου και ειδικότερα στη ΜΕΘ κορονοϊού.

«Έχουμε μαρτυρίες νοσηλευτικού προσωπικού για αμελή συμπεριφορά των θεραπόντων ιατρών. Είναι τέσσερις οικογένειες που δυστυχώς έχασαν πολύ νωρίς τους οικείους τους», συμπλήρωσε ο κ. Διαμαντόπουλος.

Τι είχε συμβεί

Έρευνα για το αυξημένο ποσοστό θνητότητας που παρατηρείται στους ασθενείς που μπαίνουν στη ΜΕΘ Covid του Νοσοκομείου Αγρινίου είχαν πραγματοποιήσει οι υγειονομικές αρχές έπειτα από σχετικά δημοσιεύματα.

Σε ανακοίνωσή της η Διοίκηση της Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας, είχε αδειάσει τον διοικητή της ΜΕΘ Covid του ΓΝ Αγρινίου, τον οποίο εγκαλούσε  λέγοντας πως του ζητήθηκαν διευκρινίσεις για το θέμα, τις οποίες και δεν έδωσε.

Τελικά λίγες μέρες αργότερα ο διοικητής ΜΕΘ του Νοσοκομείου, Ανδρέας Τσώλης, υπέβαλλε την παραίτησή του.