Ελλάδα

Κικίλιας και Τσιόδρας στην Ιερά Σύνοδο για τους εμβολιασμούς, το μήνυμα στους διστακτικούς

Intime Intime
Συνεδριάζει σήμερα η Ιερά Σύνοδος στην οποία θα παρίστανται ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Την Ιερά επισκέπτονται σήμερα ο Βασίλης Κικίλιας και ο Σωτήρης Τσιόδρας, σε μια προσπάθεια συστράτευσης της εκκλησία για τον εμβολιασμό των πολιτών.

Στόχος είναι να περάσει ένα μήνυμα, ώστε να εμβολιαστούν οι πολίτες που εμφανίζονται περισσότερο διστακτικοί.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι οι συνοδικοί ιεράρχες θα απευθύνουν μια ξεκάθαρη προτροπή σε πιστούς και ιερείς να σπεύσουν να εμβολιαστούν.

Ερώτημα παραμένει αν θα υπάρξει αναφορά και στην είσοδο των πιστών στους ναούς δεδομένων των ανακοινώσεων που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη λειτουργία των αντίστοιχων χώρων σε εστίαση και διασκέδαση.

Στους κόλπους της ιεραρχίας υπάρχουν φωνές που υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να υπάρξει προτροπή για υποχρεωτικό εμβολιασμό των ιερέων αλλά και φωνές που λένε ότι δεν θα πρέπει να υπάρξουν αποκλεισμοί από τη στιγμή που εφαρμόζονται πιστά τα υπόλοιπα μέτρα περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού.

Παράλληλα, δύσκολη εξίσωση αποτελεί για τους ιεράρχες και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο το ζήτημα με τους λεγόμενους αρνητές κληρικούς του κορονοϊού.

Ιεράρχες που τάσσονται υπέρ των εμβολίων ως μοναδικής «ασπίδας» από τον θανατηφόρο ιό, τις τελευταίες ημέρες βρίσκονται στη πρώτη γραμμή προσπαθώντας να τους πείσουν να εμβολιαστούν.

Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να εκδοθεί από τη ΔΙΣ και μια εγκύκλιος που θα καλεί όχι μόνο τους κληρικούς αλλά και τους πιστούς που αρνούνται ή φοβούνται να εμβολιαστούν να το πράξουν όσο πιο γρήγορα γίνεται.