Ελλάδα

Επεισόδια Ρέντη: Συνελήφθη Γεωργιανός, στο μικροσκόπιο 25 «σεσημασμένοι χούλιγκαν»

Επεισόδια Ρέντη: Συνελήφθη Γεωργιανός, στο μικροσκόπιο 25 «σεσημασμένοι χούλιγκαν»
Σε σύλληψη - αν και για άσχετο λόγο - μετατράπηκε η προσαγωγή για έναν εκ των 424 που βρέθηκαν στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» όπου τραυματίστηκε ο 31χρονος αστυνομικός.

Στη σύλληψη ενός άνδρα από τη Γεωργία προχώρησαν οι Αρχές έπειτα από τα σοβαρά επεισόδια στου Ρέντη κατά τη διάρκεια των οποίων τραυματίστηκε σοβαρά ο 31χρονος αστυνομικός.

Την ώρα που το θύμα συνεχίζει να δίνει μάχη για τη ζωή του στο Κρατικό Νικαίας, η ΕΛΑΣ προχώρησε σε σύλληψη άνδρα που βρισκόταν στο γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» κατά τη διάρκεια του αγώνα Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός, για το Λιγκ Καπ στο βόλεϊ.

Πρόκειται για άτομο που ήταν ανάμεσα στους 424 προσαχθέντες για τα επεισόδια, ωστόσο η σύλληψή του έγινε για άσχετο λόγο: Πιο συγκεκριμένα, όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί, σε βάρος του συγκεκριμένου άνδρα υπάρχει απόφαση για παράνομη διακίνηση μεταστών.

Στο μικροσκόπιο της ΕΛΑΣ 25 «σεσημασμένοι χούλιγκαν»

Εν τω μεταξύ ελεύθεροι αφέθηκαν οι υπόλοιποι 423 οπαδοί που προσήχθησαν το βράδυ της Πέμπτης στο γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη.

Τουλάχιστον έξι από τους προσαχθέντες αρνήθηκαν να δώσουν αποτυπώματα, δείγμα DNA η ακόμα και δείγμα για ανίχνευση πυρίτιδας στα χέρια τους και έχει ενημερωθεί σχετικά ο αρμόδιος Εισαγγελέας.

Σύμφωνα με τον νόμο εάν δεν υπάρχει σύλληψη, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο πολίτης δεν είναι υποχρεωμένος να δώσει δείγμα DNA.

Την ίδια στιγμή, τουλάχιστον 30 από τους προσαχθέντες έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές, όπως προέκυψε από τα αρχεία της Αστυνομίας, ενώ στο μικροσκόπιο φαίνεται να έχουν μπει 25 άτομα που θεωρούνται «σεσημασμένοι χούλιγκαν» .