Ελλάδα

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι 49 προσαγωγές από την αστυνομική έφοδο στο ΑΠΘ - «Αν χρειαστεί, θα επέμβουμε ξανά», λέει η ΕΛ.ΑΣ.

Eurokinissi Eurokinissi
Οι 49 συλληφθέντες είναι ηλικίας 19 έως 30 ετών και θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι 49 προσαγωγές από τη χθεσινή αστυνομική επιχείρηση στη Σχολή Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Οι 49 συλληφθέντες, ηλικίας από 19 έως 30 ετών, κατηγορούνται για διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας κατά συναυτουργία, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και φωτοβολίδων και σήμερα θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, προσήχθησαν συνολικά 49 άτομα, τα οποία συνελήφθησαν, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 22 ξύλινα κοντάρια, στις άκρες των οποίων ήταν προσαρμοσμένα τεμάχια υφάσματος, 12 αντιασφυξιογόνες μάσκες, 11 πυροσβεστήρες, περιέχοντες μπογιά, τέσσερις πυροτεχνικές κατασκευές (τύπου ναυτικός πυρσός), ένας μεταλλικός κόφτης σιδήρου, δύο μεταλλικοί τροχοί κοπής.

Επίσης εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν δύο δίσκοι κοπής, ένα μεταλλικό κλειδί τροχού, μία βαριοπούλα, έξι κράνη δικυκλιστή, δύο ενεργοποιημένες αστυνομικές χειροβομβίδες χειρός (κρότου λάμψης και δακρυγόνο), ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, είδη ρουχισμού (γάντια, μπαλακλάβες) και πλήθος λουκέτων και αλυσίδων θυρών, σύφμωνα με την ΕΛ.ΑΣ.

Υπενθυμίζεται πως η έφοδος των ΜΑΤ στη ΣΘΕ του ΑΠΘ, έγινε κατόπιν καταγγελίας ότι φοιτητές προκάλεσαν φθορές σε λαμαρίνες στην υπό κατασκευή βιβλιοθήκη στο πρώην Στέκι του Βιολογικού. Στο σημείο πραγματοποιούταν εκδήλωση των φοιτητών με λειτουργία μπαρ.

ΕΛ.ΑΣ: Αν χρειαστεί, θα επέμβουμε ξανά

Όλοι οι συλληφθέντες όπως δήλωσε η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου μιλώντας στο Open, κατηγορούνται για διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας.

Σύμφωνα με την ίδια εντοπίστηκε, μάλιστα, και ο τροχός με τον οποίο προσπάθησαν να ανοίξουν τις λαμαρίνες στην υπό κατασκευή βιβλιοθήκη.

Όπως τόνισε η κ. Δημογλίδου τόσο ο χώρος της υπό ανέγερση βιβλιοθήκης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης όσο και η Πανεπιστημιούπολη στου Ζωγράφου είναι υπό επιτήρηση «και αν χρειαστεί θα γίνει ξανά επέμβαση της αστυνομίας».

{https://www.youtube.com/watch?v=JPHqkewlhms}