Διεθνή

Οι ευρωπαϊκές χώρες με την καλύτερη ποιότητα ζωής

Οι ευρωπαϊκές χώρες με την καλύτερη ποιότητα ζωής
Ο ΟΟΣΑ δημοσιοποίησε έναν χρήσιμο οδηγό με τις χώρες που παρουσιάζουν την καλύτερη ποιότητα ζωής στον πλανήτη για το 2016. Ποιες είναι όμως οι ευρωπαϊκές χώρες με την καλύτερη ποιότητα ζωής;

Για την κατάρτιση της λίστας αυτής, οι αναλυτές του ΟΟΣΑ μελέτησαν συνολικά 34 χώρες του πλανήτη ως προς τα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά και δη, τις επαγγελματικές ευκαιρίες, την ισορροπία επαγγελματικής – προσωπικής ζωής, τον χρηματοοικονομικό πλούτο, την ασφάλεια, το εκπαιδευτικό σύστημα, τις περιβαλλοντικές συνθήκες.

Οι χώρες της Ευρώπης που βρίσκεται στη λίστα του ΟΑΣΑ είναι οι εξής:

Ολλανδία

Η Ολλανδία είναι μια από τις χώρες με τα υψηλότερα επίπεδα εκπαιδευτικών ευκαιριών στον πλανήτη. Οι επιδόσεις των Ολλανδών μαθητών σε μαθηματικά, φυσική και μια σειρά από άλλα μαθήματα κινούνται υψηλότερα του διεθνούς μέσου όρου.

Ισλανδία

Η Ισλανδία έχει δείκτη ανεργίας μόλις 0,7% (πρόκειται για ανέργους ενός χρόνου ή λίγο περισσότερο).

Φινλανδία

Μόλις το 4% των Φινλανδών εργάζεται πάρα πολλές ώρες, όταν το μέσο όρο των χωρών του ΟΟΣΑ ανέρχεται στο 13%.

Σουηδία

Οι Σουηδοί διατηρούν πολύ καλή σχέση με την κυβέρνησή τους. Στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση που διεξήχθη στη χώρα, το 83% των ψηφοφόρων ψήφισε υπέρ της κυβέρνησης.

Ελβετία

Ο δείκτης ανεργίας στην Ελβετία δεν ξεπερνά το 3,1% και είναι ένας από τους χαμηλότερους στον κόσμο.

Δανία

Η Δανία ξεχωρίζει γιατί διαθέτει εξαιρετικό θεσμικό πλαίσιο, σε ό,τι αφορά τις διακοπές των εργαζομένων, οι οποίες ανέρχονται σε πέντε εβδομάδες ετησίως. Πρόκειται για διακοπές μετ’ αποδοχών.

Νορβηγία

Δεν υπάρχουν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης στον κόσμο από εκείνες στη Νορβηγία. Οι Νορβηγοί εργάζονται με υψηλές, κατά κόρον αποδοχές, ενώ ο μέσος όρος ζωής αγγίζει τα 82 έτη.