Διεθνή

Σε εξέλιξη η εκκένωση του ανατολικού Χαλεπιού

Σε εξέλιξη η εκκένωση του ανατολικού Χαλεπιού
Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί η επιχείρηση εκκένωσης του ανατολικού Χαλεπιού. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), 21 λεωφορεία και 19 ασθενοφόρα που μεταφέρουν πολίτες και τραυματίες έχουν εγκαταλείψει το ανατολικό Χαλέπι και κινούνται προς περιοχές που ελέγχουν αντάρτες -διασχίζοντας περιοχές που ελέγχει το καθεστώς.

Παράλληλα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε πως η πρώτη φάλαγγα λεωφορείων που μεταφέρει αντάρτες έφυγε από το ανατολικό τμήμα του Χαλεπίου, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Συρίας, γύρω στις 14.30 ώρα Ελλάδας.

Οχήματα της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) και της Συριακής Ερυθράς Ημισελήνου, που έφεραν τις σημαίες των δύο οργανισμών, άνοιγαν τον δρόμο στην πομπή με τα 13 ασθενοφόρα και τουλάχιστον 20 λεωφορεία που αναχώρησε από τον θύλακο των ανταρτών στο ανατολικό Χαλέπι, δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο Reuters. Είναι η πρώτη πομπή που φεύγει από την πόλη βάσει μιας συμφωνίας με την οποία οι αντάρτες θα παραδώσουν την περιοχή στις κυβερνητικές δυνάμεις.