Διεθνή

Οι δραματικές στιγμές της φυγάδευσης της Τερέζας Μέι (video)

Οι δραματικές στιγμές της φυγάδευσης της Τερέζας Μέι (video)
Τον πανικό έσπειρε η τρομοκρατική επίθεση του Χαλίντ Μασούντ, όχι μόνο κτός του Βρετανικού Κοινοβουλίου, αλλά ακι εντός.

Με το που έγινε γνωστό ότι υπάρχει περιστατικό τρομοκρατίας, οι αστυνομικές αρχές θέλησαν να φυγαδεύσουν την Βρετανίδα πρωθυπουργό, Τερέζα Μέι, η οποία εκείνη την ώρα εργαζόταν στο γραφείο της στο Κοινοβούλιο. 

Ωστόσο βίντεο απεικονίζει τον πανικό, την σύγχιση που υπήρξε, αλλά και τα κενά ασφαλείας κατά τη φυγάδευσή της. Όπως αναφέρει η Sun: «ο μοναχικός λύκος τζιχαντιστής Καλίντ Μασούντ έφτασε επικίνδυνα κοντά της»!

Άμεσα οι δυνάμεις ασφαλείας θέλησαν να την απομακρύνουν από το Βρετανικό Κοινοβούλιο και κατευθύνθηκε προς το αυτοκίνητο, ωστόσο, όπως σημειώνεται, υπήρχαν κενά ασφαλείας ανάμεσα στην ίδια και το σημείο που ο εξουδετερώθηκε ο Μασούντ. Στο βίντεο φαίνεται η σύγχιση της Μέι, η οποία χάνει τον προσανατολισμό της και φαίνεται να κατευθύνεται σε λάθος αυτοκίνητο. Τελικά μπαίνει στη γκρι Jaguar XJ, ένα κατά παραγγελία θωρακισμένο όχημα που έχει αλεξίσφαιρα τζάμια.

Μάλιστα υπήρξαν φήμες ότι και ο σοφέρ της καθυστέησε να βγάλει το όχημα από τον χώρο στάθμευσης στο παλάτι του Ουεστμίνστερ. Ωστόσο ένοπλος φρουρός ακολουθεί παντού την Βρετανίδα πρωθυπουργό. Αλλά και μέσα στο όχημα της Μέι, ένας ένοπλος αστυνομικός κάθεται δίπλα της στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, και ένας άλλος πάλι ένοπλος δίπλα στον οδηγό. Επιπλέον σε ένα μαύρο Range Rover επιβιβάζονται περισσότεροι αστυνομικοί και ακολουθούν τη Jaguar.