Διεθνή

Μεικτή η εικόνα της Ε.Ε. προς την Ψηφιακή Ενιαία Αγορά

Μεικτή η εικόνα της Ε.Ε. προς την Ψηφιακή Ενιαία Αγορά
Μεικτή φαίνεται πως είναι η εικόνα που παρουσιάζει η πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Ψηφιακή Ενιαία Αγορά, σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό Οργανισμό DigitalEurope.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να επικεντρωθεί στο συντονισμό ενσωμάτωσης των σχετικών διαδικασιών στη νομοθεσία της εκάστοτε χώρας, υπογράμμισε η γενική διευθύντρια του Οργανισμού, Σεσίλια Μπόουνφελντ-Νταλ. Οι διαδικασίες αυτές θα πρέπει να γίνουν με τρόπο ίδιο σε κάθε χώρα ώστε να μην δημιουργηθούν εμπόδια για τις επιχειρήσεις που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στην ευρωπαϊκή ψηφιακή ενιαία αγορά.

Σε ανακοίνωσή του ο DigitalEurope αναφέρει ότι οι κινήσεις της Κομισιόν για προώθηση της ψηφιοποίησης, ιδιαίτερα στον δημόσιο τομέα, είναι ορθές, ενώ υποστηρίζει τη θέση της ΕΕ για ελεύθερη διακίνηση δεδομένων, σε παγκόσμιο επίπεδο, έχοντας ωστόσο εξασφαλίσει την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

«Υποστηρίζουμε ένθερμα την πρόθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να προβεί στις απαραίτητες προετοιμασίες μιας νομοθετικής πρότασης για την ελεύθερη ροή δεδομένων εντός των χωρών της ΕΕ», δήλωσε η Μπόουνφελντ-Νταλ, ενώ υπογράμμισε ότι η ορθά η Επιτροπή επιζητά να υιοθετήσει μια πιο σφαιρική προσέγγιση για την προώθηση της ελεύθερης διακίνησης δεδομένων με κύριο γνώμονα τη προστασία των προσωπικών δεδομένων των ευρωπαίων πολιτών.

πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ