Διεθνή

Παρίσι: Νεκρός ο οδηγός αυτοκινήτου που επιχείρησε επίθεση - Καλάσνικοφ και γκαζάκια στο όχημα (video+pics)

Παρίσι: Νεκρός ο οδηγός αυτοκινήτου που επιχείρησε επίθεση - Καλάσνικοφ και γκαζάκια στο όχημα (video+pics)
Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα επιχείρηση της γαλλικής αστυνομίας στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων στο Παρίσι, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο τις αρχές. Γκαζάκια, περίστροφα και τουφέκια εφόδου Καλάσνικοφ βρέθηκαν στο εσωτερικό του οχήματος που έπεσε πάνω στο αστυνομικό βαν στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων, στο Παρίσι, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο την αστυνομία.

Άνδρας έπεσε με το όχημά του πάνω σε βανάκι της αστυνομίας στην πολύ δημοφιλή για τους τουρίστες λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων σήμερα, χωρίς να τραυματίσει κάποιον, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο αστυνομικές πηγές.

Ο άνδρας φαίνεται να έπεσε πάνω στο αστυνομικό βαν από πρόθεση, επισήμανε εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών. Το όχημά του άνδρα εξερράγη κατά την πρόσκρουση. Ειδικοί στην εξουδετέρωση εκρηκτικών μηχανισμών επιχειρούν στην περιοχή, έγινε γνωστό από τις αρχές.

«Μοιάζει να είναι εσκεμμένη ενέργεια» δήλωσε από την περιοχή ο Πιερ-Ανρί Μπραντέ σε δημοσιογράφους. Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι ο οδηγός ήταν οπλισμένος.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή. Οι αρχές συστήνουν στους πολίτες να αποφύγουν το σημείο.  

Το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς μετέδωσε από την πλευρά του ότι κανείς δεν τραυματίστηκε στο περιστατικό και ότι η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο. Έρευνα για την υπόθεση άρχισε η αντιτρομοκρατική διεύθυνση της εισαγγελίας του Παρισιού.

 

paris1470.jpg

Γκαζάκια και όπλα βρέθηκαν στο όχημα που έπεσε πάνω στο αστυνομικό βαν

Γκαζάκια, περίστροφα και τουφέκια εφόδου Καλάσνικοφ βρέθηκαν στο εσωτερικό του οχήματος που έπεσε πάνω στο αστυνομικό βαν στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων, στο Παρίσι, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο την αστυνομία.

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ έκανε λόγο για μια «απόπειρα επίθεσης». Σύμφωνα με τον ίδιο, ο οδηγός έχασε την ζωή του.

Ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ακόμη σε μια συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ότι βρέθηκαν "εκρηκτικά" εντός του οχήματος.

«Για μια ακόμη φορά οι δυνάμεις ασφαλείας της Γαλλίας βρέθηκαν στο στόχαστρο», υπογράμμισε ο Κολόμπ.

 

paris1.jpg

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως μετά την πρόσκρουση ακολούθησε και έκρηξη.

Η γαλλική αστυνομία καλεί τους πολίτες να αποφεύγουν το κέντρο της πόλης - έχει αποκλειστεί η περιοχή των Ηλυσίων πεδίων.

Για λόγους ασφαλείας έχει κλείσει και ο σταθμός Champs-Elysées-Clémenceau του Μετρό, ο οποίος αποβιβάζει στο συγκεκριμένο σημείο τους πολίτες.

paris2.jpg

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που βρισκόταν σε απόσταση 15-20 μέτρων από το σημείο της πρόσκρουσης, αμέσως μετά ακούστηκαν πολύ δυνατοί κρότοι σαν πυροβολισμοί, ενώ διακρινόταν ένας άνδρας πεσμένος στην άσφαλτο, ο οποίος ήταν ακίνητος.