Διεθνή

Πάτρικ Κρούζιους: Ποιος είναι ο 21χρονος μακελάρης του Ελ Πάσο - Μοναχικός και γεμάτος μίσος για τους μετανάστες

Πάτρικ Κρούζιους: Ποιος είναι ο 21χρονος μακελάρης του Ελ Πάσο - Μοναχικός και γεμάτος μίσος για τους μετανάστες
Ένας μοναχικός νεαρός από προάστιο του Ντάλας, οξύθυμος, γεμάτος μίσος για τους ισπανόφωνους μετανάστες και με ίνδαλμα τον μακελάρη της Νέας Ζηλανδίας ειναι ο 21χρονος Πάτρικ Κρούζιους, ο δράστης του μακελειού στο Ελ Πάσο του Τέξας 

δράστης της σφαγής είναι ο Πάτρικ Κρούσιους, 21 ετών, κάτοικος προαστίου του Ντάλας. Αν και οι αρχές δεν έχουν επιβεβαιώσει επίσημα την ταυτότητα του δράστη, και δεν έχουν αναφερθεί ούτε στο ακριβές περιεχόμενο του μανιφέστου, έγγραφο που δημοσιεύθηκε στο website 8chan περίπου μιάμιση ώρα πριν το μακελειό έκανε λόγο για «εισβολή» λατίνων μεταναστών και αναφέρεται στη σφαγή που διέπραξε λευκός ρατσιστής σε τεμένη στην Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας (15η Μαρτίου, 51 νεκροί).

Το έγγραφο αυτό δημοσιεύτηκε από έναν ανώνυμο χρήστη που δημοσίευσε ένα άλλο έγγραφο με το όνομα αρχείου "P._Crusius".

Το αρχείο αυτό κατέβηκε και δεν είναι σαφές τι περιείχε. Ένας λογαριασμός στο Twitter που φέρεται να ανήκε στον Κρούσιους κατέβηκε το απόγευμα του Σαββάτου.

Σύμφωνα με τους Los Angeles Times τα tweets στον λογαριασμό αυτό επαινούσαν τον Ντόναλντ Τραμπ και, ειδικότερα, την προσπάθειά του να χτίσει ένα τείχος κατά μήκος των συνόρων μεταξύ των ΗΠΑ και του Μεξικού.

Τοπικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι το 2017 ο Κρούσιους άρχισε να παρακολουθεί το κολλέγιο Collin στο McKinney του Τέξας.

Η τελευταία γνωστή διεύθυνση του Κρούζιους ήταν το πατρικό του στο Άλεν του Τέξας, περίπου μισή ώρα απόσταση από το Ντάλας, όπου ζούσε με τους γονείς του, τη δίδυμη αδελφή του και τον μεγαλύτερο αδελφό του. Σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία έκανε ήδη έφοδο στο σπίτι, που απέχει εννιά ώρες με το αυτοκίνητο από το Ελ Πάσο. Σύμφωνα με την γειτόνισσα Άλις Μπάλαντ, στο σπίτι ζει μια οικογένεια συνταξιούχων που τους περιέγραψε ως γλυκείς ανθρώπους που εκκλησιάζονται τακτικά.

Ο μακελάρης του Ελ Πάσο, Πάτρικ Κρούζιους σε φωτογραφία από το άλμπουμ του 2017 του λυκείου Plano High School
.
Στο λογαριασμό του στο LinkedIn ο μακελάρης αναφέρει ότι θέλει να κάνει πολλά περισσότερα από το να τα βγάζει απλώς πέρα με τη ζωή του. Όπως προκύπτει απ’ το προφίλ του αποφοίτησε από το λύκειο Plano, ενώ μια άλλη πηγή λέη ότι ίσως φοίτησε και αργότερα πήρε απολυτήριο από το λύκειο Liberty στο Frisco.
 
Η Λη Αν Λοκάσιο, μια πρώην γειτόνισσα του Κρούζιους, τον περιέγραψε ως ένα πολύ μοναχικό άτομο, που καθόταν μόνος του στο σχολικό λεωφορείο και μιλούσε άσχημα για άλλα παιδιά που μετείχαν σε αθλήματα ή στη σχολική μπάντα.
 
«Απέφευγε τις σχέσεις με τους άλλους», είπε. Ο γιος της, Τόνι, που πήγαινε στο ίδιο σχολείο με τον μακελάρη και την αδελφή του, λέει ότι όποτε τον συναντούσε ο δράστης, πάντα έμενε ξοπίσω για να μην του μιλάει. Του άρεσαν τα ζώα και είχε φίδια ως κατοικίδια. «Δεν μιλούσε στους ανθρώπους. Κανείς δεν τον γνώριζε πραγματικά ποιος ήταν», σημειώνει.