Διεθνή

Χάος με ακυρώσεις πτήσεων αναμένεται τον Σεπτέμβριο στο αεροδρόμιο του Χίθροου

Χάος με ακυρώσεις πτήσεων αναμένεται τον Σεπτέμβριο στο αεροδρόμιο του Χίθροου
Χάος αναμένεται να επικρατήσει στο αεροδρόμιο του Χίθροου, τις επόμενες ημέρες, καθώς Βρετανοί ακτιβιστές κατά της κλιματικής αλλαγής ανακοίνωσαν ότι από τις 13 Σεπτεμβρίου θα πετούν drones, γεγονός που πιθανότατα θα προκαλέσει ακυρώσεις πτήσεων.

Την ίδια περίοδο αναμένονται επίσης απεργιακές κινητοποιήσεις των πιλότων της British Airways, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Στόχος των ακτιβιστών είναι να ασκήσουν πίεση στην κυβέρνηση να λάβει αυστηρότερα μέτρα για τη μείωση των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Η ομάδα «Heathrow Pause» (Παύση Χίθροου) ανακοίνωσε ότι θα απογειώσει drones εντός της απαγορευμένης ζώνης, αλλά έξω από τους διαδρόμους πτήσης του αεροδρομίου.

«Είναι μια συμβολική δράση, θα χρησιμοποιήσουμε ένα νομικό παραθυράκι και την αυτοθυσία των συμμετεχόντων για να προσελκύσουμε την προσοχή στην πιο σοβαρή και επείγουσα κρίση που έχει αντιμετωπίσει ποτέ η ανθρωπότητα», ανακοίνωσε η οργάνωση.

«Η αδράνεια της κυβέρνησης στο θέμα της κλιματικής αλλαγής και η υποβόσκουσα καταστροφή που θα είναι η επέκταση του αεροδρομίου δεν μας αφήνουν άλλη επιλογή και μας υποχρεώνουν να δράσουμε», ανακοίνωσε η οργάνωση.