Διεθνή

Η BMW αλλάζει το σήμα της (pic)

Η BMW αλλάζει το σήμα της (pic)
Για πρώτη φορά μετά από περισσότερα από 20 χρόνια, η BMW επανασχεδίασε το λογότυπό της.

Ημεγάλη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία λάνσαρε το νέο λογότυπο στο πρωτότυπο ενός ηλεκτρικού οχηματός της, το Concept i4 electric, το οποίο αναμένεται να είναι έτοιμο να βγει στους δρόμους το 2021.

Το νέο λογότυπο διαφέρει αισθητά από αυτό που ξέρουμε, καθώς έχει εξαφανιστεί το γνωστό μαύρο δαχτυλίδι και στη θέση του ουσιαστικά… δεν υπάρχει τίποτα, καθώς οι designers έκαναν μια πιο λιτή επιλογή, δημιουργώντας μια κυκλική διαφάνεια. Η γραμματοσειρά του BMW είναι επίσης πιο σύγχρονη και επίπεδη, ώστε «να αποπνέει σαφήνεια και ένα πιο ανοιχτό πνεύμα», όπως δήλωσε και ο Jans Thiemer, αντιπρόεδρος πελατών και brand της BMW. Έτσι, το εφέ του ανάγλυφου και της ελαφριάς σκιάς, αντιπροσωπευτικά του σχεδιαστικού στυλ των ‘90s, έδωσε τη θέση του σε έναν πιο σύγχρονο, μινιμαλιστικό και φλατ σχεδιασμό.

bmw34

Πρόκειται για την έκτη σχεδιαστική εκδοχή του λογοτύπου από τότε που το λάνσαρε η BMW, το 1917 και, όπως ήταν φυσικό, η κοινότητα των designers δεν έμεινε σιωπηλή απέναντι στον επανασχεδιασμό ενός συμβόλου τόσο iconic. Πολλοί, λοιπόν, έχουν την άποψη ότι το επιτελείο της BMW έκανε λάθος και ότι αυτό το διαφανές δαχτυλίδι θα κάνει το λογότυπο δυσδιάκριτο.

bmw78

Σημειώνουν ότι ενώ μπορεί να δείχνει εντυπωσιακό στη χάλκινη απόχρωση του νέου i4, ίσως να μη δείχνει τόσο ωραίο σε άλλες αποχρώσεις αυτοκινήτων ή στο υπόλοιπο προωθητικό υλικό της BMW.