Διεθνή

Κορονoϊός στις ΗΠΑ: Η Ουάσιγκτον σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

Κορονoϊός στις ΗΠΑ: Η Ουάσιγκτον σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης
Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω της εξάπλωσης από τον κορονοϊό κηρύχθηκε η Ουάσιγκτον με τον κυβερνήτη Τζέι Ίνσλι να απαγορεύει κάθε συγκέντρωση άνω των 250 πολιτών.

Εκτός της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης στην Ουάσιγκτον λόγω του κορονοϊού, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αποφάσισε να αναστείλει τα μη απολύτως αναγκαία ταξίδια των υπαλλήλων του.

Από εδώ και στο εξής θα επιτρέπει μόνο αποστολές που θεωρούνται κρίσιμης σημασίας, όπως ανέφεραν πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του πρακτορείου, οι αποφάσεις για τις μετακινήσεις των εργαζομένων που βρίσκονται στο εξωτερικό θα λαμβάνονται από τις κατά τόπους πρεσβείες και τα προξενεία. Το προσωπικό που εδρεύει στην Ουάσινγκτον θα πρέπει να λαμβάνει την έγκριση της υπηρεσίας του.

Άλλες πηγές επιβεβαίωσαν στο Reuters ότι οι εργαζόμενοι που εδρεύουν στις ΗΠΑ χρειάζονται πλέον έγκριση των υπηρεσιών τους. Ωστόσο το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αρνήθηκε να προβεί σε σχόλιο σε σχετικό ερώτημα για αυτές τις πληροφορίες.

Η απαγόρευση συγκεντρώσεων εφαρμόζεται στις κομητείες Κινγκ, Σνοχόμις και Πιρς στην περιοχή του Σιάτλ. Αφορά αθλητικές εκδηλώσεις, συναυλίες και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως εξήγησε ο κυβερνήτης Ίνσλι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η πολιτεία της Ουάσινγκτον καταγράφει πάνω από το 25% των 1.000 και πλέον κρουσμάτων στην Αμερική και εκεί καταγράφονται σχεδόν όλοι οι νεκροί από κορονοϊό στις ΗΠΑ.