Διεθνή

Αμερικανικές εκλογές 2020: Θρίλερ η μάχη Μπάιντεν με Τράμπ

Αμερικανικές εκλογές 2020: Θρίλερ η μάχη Μπάιντεν με Τράμπ
Ο Τζο Μπαίντεν σε περίπου 20 εκατ καταμετρήμένους ψήφους περνά μπροστά στην μάχη για τον Λευκό Οίκο για τις Αμερικανικές Εκλογές 2020.

Ο Τζο Μπάιντεν συγκεντρώνει έως αυτή την στιγμή 85 εκλέκτορες έναντι 55 που συγκεντρώνει ο Ντόναλτ Τραμπ ενώ η μάχη των Αμερικανικών Εκλογών φαίνεται πως θα εξελιχθεί σε θρίλερ. Ο Μπάιντεν προηγείτε στο Τεξας που του δίνει 38 εκλέκτορες.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να επικρατήσει στην πολιτεία της Δυτικής Βιρτζίνια (5 εκλέκτορες), σύμφωνα με το Fox News. Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να επικρατήσει στην πολιτεία της Νότιας Καρολίνας (9 εκλέκτορες), σύμφωνα με το Associated Press.

Σύμφωνα με το πρώτο exit poll του CNN, στην Ιντιάνα αναμένεται εύκολη νίκη του Τραμπ (11 εκλέκτορες βγάζει η Πολιτεία), ενώ δεν μπόρεσε να κάνει πρόβλεψη σε 5 Πολιτείες όπου κρίνει ότι το αποτέλεσμα είναι αμφίρροπο (Τζόρτζια, Βερμόντ, Κεντάκι, Βόρεια Καρολίνα, Βιρτζίνια).

Ξεκίνησε η ροή των πρώτων αποτελεσμάτων στην πολιτεία της Φλόριντα. Με καταμετρημένο το 48% των ψήφων, ο Τζο Μπάιντεν προηγείται με 51,3% έναντι 47,9% για τον Ντόναλντ Τραμπ. Η διαφορά μεταξύ των δύο υποψηφίων υπολογίζεται στις 200.000 ψήφους

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν κερδίζει το Βερμόντ (3 εκλέκτορες), σύμφωνα με το Fox News.

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2020

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κερδίζει την πολιτεία Ιντιάνα (11 εκλέκτορες) και το Κεντάκι.

Αμφίρροπη είναι και η μάχη στην Πολιτεία του Κεντάκι αν και σύμφωνα με το Bloomberg φαίνεται να επικρατεί έναντι του Μπάιντεν ο Τραμπ, με καταμετρημένο το 14% προηγείται με 51.3% έναντι 47.2% του Μπαίντεν.