Διεθνή

Σκάνδαλο στη Σουηδία: Συνέντευξη τύπου για τη σοβαρότητα της πανδημίας και μετα... ψώνια στο εμπορικό

Facebook Facebook
Ο Πρωθυπουργός της Σουηδίας Στέφαν Λεβέν επισκέφθηκε αρκετές φορές τον Δεκέμβριο ένα εμπορικό κέντρο στην καρδιά της Στοκχόλμης

Πριν προλάβει να κοπάσει ο σάλος με τον υπουργό Δικαιοσύνης της Σουηδίας Μόργκαν Γιόχανσον, που βγήκε για ψώνια, παρά τις συστάσεις της κυβέρνησης στους πολίτες να αποφεύγουν τις επισκέψεις σε καταστήματα για να αναχαιτιστεί η διασπορά του κορονοϊού, ξέσπασε ένα ακόμη μεγαλύτερο σκάνδαλο με την αποκάλυψη ότι ο πρωθυπουργός Στέφαν Λεβέν επισκέφθηκε αρκετές φορές τον Δεκέμβριο ένα εμπορικό κέντρο στην καρδιά της Στοκχόλμης.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του πρωθυπουργικού γραφείου υπογράμμισε ότι ο Λεβέν δεν πήγε εκεί με τους σωματοφύλακές του για να αγοράσει δώρα, αλλά ένα προϊόν που είχε παραγγείλει νωρίτερα. «Η επίσκεψη σχεδιάστηκε προσεκτικά. Ο πρωθυπουργός ακολούθησε τις συστάσεις της Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας και τις δικές του περί αποφυγής του συγχρωτισμού.

Στη Σουηδία πάντως, έχει ξεσπάσει σάλος καθότι ο Πρωθυπουργός είχε δώσει συνέντευξη Τύπου όπου υπογράμμισε τη σοβαρότητα της κατάστασης της πανδημίας και την ανάγκη αποφυγής του συνωστισμού πάση θυσία στα καταστήματα και δυο μέρες μετά επισκέφθηκε το εμπορικό.

{https://twitter.com/paolorobertocom/status/1343932929119019010?s=20}