Διεθνή

Το Facebook «έριξε» σελίδα γαλλικής πόλης γιατί... ανακάλυψε βρισιά στο όνομά της

Το Facebook «έριξε» σελίδα γαλλικής πόλης γιατί... ανακάλυψε βρισιά στο όνομά της
Το Facebook «έριξε» προσωρινά την επίσημη σελίδα της γαλλικής πόλης Bitche, καθώς ο αλγόριθμος του «διάβασε» το όνομα του χωριού ως την γνωστή βρετανική βρισιά bitch.

Σύμφωνα με το δήμαρχο της πόλης των 5.000 κατοίκων στη βορειοανατολική Γαλλία, η σελίδα «έπεσε» στις 19 Μαρτίου διότι... «παραβίασε τους κανονισμούς» του Facebook.

«Στις 19 Μαρτίου, το Facebook μας ενημέρωσε ότι η σελίδα μας, Ville de Bitche, δεν είναι πια ενεργή διότι “παραβίαζε τους κανονισμούς που ισχύουν για τις σελίδες στο Facebook», αναφέρει ο δήμαρχος Μπενουά Κιφέρ στη δήλωσή του.

«Φαίνεται πως η πόλη μας, μας έπεσε θύμα κακής ερμηνείας του ονόματός του» σημείωσε χαρακτηριστικά και έκανε λόγο για ανεπαρκή εργαλεία του Facebook σχετικά με την εποπτεία του περιεχομένου στο κοινωνικό δίκτυο.

Μόλις «έπεσε» η σελίδα η δημοτική αρχή δημιούργησε μια νέα με το όνομα Mairie 57230, όπως είναι ο ταχυδρομικός κώδικας της περιοχής.

Ο υπεύθυνος του Facebook στη Γαλλία επικοινώνησε με τον δήμαρχο για να τον ενημερώσει ότι η σελίδα έχει «ανέβει» ξανά και απολογήθηκε για το περιστατικό.

Ο δήμαρχος, από την πλευρά του, προσκάλεσε... τον υπεύθυνο του γαλλικού Facebook και τον Μαρκ Ζουκεμπεργκ στη μικρή γαλλική πόλη.