Διεθνή

Spiegel: Οι 7 προτάσεις για διακοπές στην Ελλάδα

pexels pexels
Το «Spiegel», με άρθρο του στη διαδικτυακή του έκδοση, παροτρύνει τους αναγνώστες του να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα, καθώς η χώρα μας θα ξεκινήσει να δέχεται τουρίστες στις 14 Μαϊου. «Η Ελλάδα είναι ήδη ο πιο αγαπημένος προορισμός του καλοκαιριού», αναφέρεται μεταξύ άλλων στη δημοσίευση.

Αφορμή για τη δημοσίευση ήταν η κατάργηση της καραντίνας από σήμερα, Δευτέρα 19 Απριλίου, για ταξιδιώτες από την Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλες πέντε χώρες, υπό την προϋπόθεση αρνητικού PCR τεστ ή εμβολίου.

Μιλώντας στο «Spiegel» η Κριστιάνε Πιλτς, από το τουριστικό γραφείο Attika Reisen το οποίο είναι εξειδικευμένο για την Ελλάδα , αναφέρει ότι καταγράφεται καθαρά η αίσθηση ότι οι άνθρωποι θέλουν να ταξιδέψουν, αλλά και ότι οι πελάτες ενδιαφέρονται περισσότερο για εξατομικευμένα ταξίδια (για τα οποία προσφέρεται η Ελλάδα) και όχι ομαδικά.

«Για εξατομικευμένα ταξίδια προσφέρεται η Ελλάδα, γιατί διαθέτει πάνω από 3.000 νησιά, συμπεριλαμβανομένων των βραχονησίδων», επισημαίνει ο αρθρογράφος.

«Συνιστούμε νησιά που διαθέτουν χαρακτηριστικά, όπως μικρά καταλύματα, ρεαλιστικές τιμές και πολλή αυθεντικότητα. Σε μερικές περιπτώσεις και περισσότερο χρόνο για το ταξίδι στον τουριστικό προορισμό».

Οι 7 συμβουλές για τα 7 νησιά που προσφέρουν τέτοιες δυνατότητες:

Φολέγανδρος: Για ρομαντικούς και όσους απολαμβάνουν τη ζωή, 8 ώρες με το πλοίο από τον Πειραιά.

Λέρος:
 Ιδανική για δύτες και νεροπόντικες.

Κύθηρα: Οι άνθρωποι ισχυρίζονται ότι γεννήθηκε η Αφροδίτη, ενδείκνυνται για λάτρεις της φύσης και της Ιστορίας.

Αστυπάλαια: Σε σχήμα πεταλούδας, παρά τις βραχώδεις παραλίες και τις αμμουδιές, προσεγγίσιμες μόνο με βάρκα, διαθέτει ονειρεμένα χωριουδάκια και απαράμιλλη αυθεντικότητα.

Άνδρος: Μια ώρα από το λιμάνι της Ραφήνας, προσφέρει πάνω από 30 παραλίες και είναι καταπράσινη, διαθέτει ταβέρνες και είναι γνωστή για την παραδοσιακή της κουζίνα.

Εύβοια: Γνωστή για τα ιαματικά λουτρά που έκαναν ο Ωνάσης, η Κάλλας και ο Τσόρτσιλ.

Σύρος: Έχει κόσμο χειμώνα-καλοκαίρι και οι κάτοικοι δεν ζουν πρωταρχικά από τον τουρισμό. Το νησί προσφέρεται για φίλους της αρχιτεκτονικής και ερευνητές».

Με πληροφορίες από DW