Διεθνή

Επίθεση Ακάρ στην Ελλάδα: «Δε θα καταφέρει τίποτα, δύο κράτη στην Κύπρο» (εικόνες)

Επίθεση Ακάρ στην Ελλάδα: «Δε θα καταφέρει τίποτα, δύο κράτη στην Κύπρο» (εικόνες)
«Οι γείτονές μας θα πέφτουν συνεχώς σε λάθη και δε θα καταφέρουν τίποτα», υπογράμμισε ο τούρκος υπουργός Άμυνας, ο οποίος επισκέφθηκε τη ναυτική βάση του Γκιολτζούκ

Η πλευρά της Τουρκίας συνεχίζει τις προκλήσεις για το κυπριακό, μετά το αδιέξοδο στις συζητήσεις στη Γενεύη, και αυτή τη φορά ο Χουλουσί Ακάρ έκανε επίθεση στην Ελλάδα, μιλώντας ξανά για δυο κράτη στην Κύπρο.

«Η Ελλάδα δε θα καταφέρει τίποτα και θα πέφτει συνεχώς σε λάθη αν συνεχίσει την προκλητική και απειλητική ρητορική», δήλωσε ο τούρκος υπουργός Άμυνας, ο οποίος επισκέφθηκε τη ναυτική βάση του Γκιολτζούκ.

«Δυστυχώς όση καλή θέληση και να έχουμε εμείς, οι Έλληνες γείτονές μας μέχρι να καταλάβουν ότι με τη μεγαλοποίηση τα γεγονότων, την αύξηση της έντασης και με την προκλητική και απειλητική γλώσσα δεν θα καταλήξουν πουθενά, δυστυχώς θα πέφτουν συνεχώς σε λάθη», ανέφερε, ενώ υπογράμμισε πως «με τη στάση μας στο Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο ανοίξαμε το δρόμο για την αναζήτηση πολιτικής λύσης. Εμείς δεν εποφθαλμιούμε τα εδάφη, τις θάλασσες, το δίκαιο και τα δικαιώματα κανενός».

{https://twitter.com/tcsavunma/status/1389877304554360834?s=20}

«Όλοι πρέπει, ωστόσο, να ξέρουν πολύ καλά πως δεν θα επιτρέψουμε να καταπατηθεί το παραμικρό δικαίωμα μας» δήλωσε ακόμα ο Χουλουσί Ακάρ.

Για το Κυπριακό, ο τούρκος υπουργός Άμυνας ανέφερε πως η Κύπρος είναι εθνική υπόθεση της Τουρκίας και σημείωσε πως είναι πλέον απαραίτητη μια δομή δύο κρατών.

{https://twitter.com/ulusalcomtr/status/1389886336925057025?s=20}

Διαβάστε ακόμα:

Επίθεση Τσαβούσογλου σε Αναστασιάδη : Η ελληνοκυπριακή πλευρά ακούγεται σαν χαλασμένος δίσκος

Πίτερ Στάνο: «Η Ε.Ε. συνεχίζει να στηρίζει τις προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού»

Δένδιας: «Εξαιτίας των Τούρκων και των Τουρκοκυπρίων ναυάγησε η πενταμερής»