Διεθνή

Οργή στην Τουρκία για τον εμβολιασμό του Ερντογάν και με τρίτη δόση του εμβολίου

EUROKINISSI EUROKINISSI
Και τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού έκανε ο Ερντογάν προκαλώντας την οργή πολιτών και αντιπολίτευσης.

Δέκτης σφοδρής κριτικής γίνεται ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καθώς ο Τούρκος πρόεδρος φαίνεται ότι εμβολιάστηκε και με τρίτη δόση του εμβολίου, την ώρα που η χώρα του αδυνατεί να παράσχει δόσεις σε ευπαθείς εργαζόμενους.

Ο 67χρονος Ερντογάν έλαβε την πρώτη δόση του κινέζικου εμβολίου Sinovac τον Ιανουάριο και τη δεύτερη τον Φεβρουάριο. Την εβδομάδα που πέρασε ομολόγησε πως έκανε και τρίτη δόση του εμβολίου τον Μάρτιο, δεν δήλωσε όμως αν επρόκειτο για το ίδια εμβόλιο ή για εκείνο της Pfizer, που επίσης έχει προμηθευτεί η Τουρκία.

Την ώρα που ο ίδιος λάμβανε την τρίτη δόση, οι πολίτες της χώρας χρειάζεται να περιμένουν ως και 12 εβδομάδες -αντί για τις ενδεδειγμένες 4- για να κάνουν τη δεύτερη δόση εξαιτίας της έλλειψης εμβολίων στη χώρα.

«Δεν υπάρχει ούτε μια δόση για τους πολίτες, αλλά υπάρχουν τρεις για τον Ερντογάν» δήλωσε με αγανάκτηση ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης.

Η Τουρκία έχει καταγράψει σχεδόν 50.000 νεκρούς από την πανδημία, ενώ δυσκολεύεται ιδιαίτερα στην προμήθεια των εμβολίων. Λιγότερο από το 20% των πολιτών της χώρας έχει κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου.