Διεθνή

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα 11/9

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα 11/9
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα 11/9 Τι γράφουν οι εφημερίδες σήμερα Πέμπτη 11/9 στα πρωτοσέλιδα τους

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Σύραξη στη Βουλή"
 
Η εφημερίδα γράφει ότι "με καζάνι που βράζει μοιάζει η Κ.Ο. της Ν.Δ., με αφορμή τον «παρανοϊκό» Ενιαίο Φόρο Ακινήτων. Και αν δεν ήταν το Τμήμα Θερινό ώστε να υπάρχει η δυνατότητα αντικαταστάσεων βουλευτών, τότε όλα θα ήταν πιθανά".
 
ΕΘΝΟΣ: "Εκπτωση 50% στα πρόστιμα για τα αυθαίρετα"
 
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μειώσεις έως και 50% στο ειδικό πρόστιμο για τις αυθαίρετες κατασκευές προβλέπει υπουργική απόφαση που υπεγράφη χθες και θα τεθεί σε ισχύ σε δύο εβδομάδες. Βασική προϋπόθεση οι ιδιοκτήτες να προχωρήσουν σε ενεργειακή αναβάθμιση ή στατική ενίσχυση των ακινήτων τους".
 
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Εφραίμ της Αριζόνα: «Θα υποφέρει πολλά η Ελλάδα γιατί γύρισε την πλάτη της στον Χριστό»!"
 
Σύμφωνα με την εφημερίδα "συγκλονιστικά τα όσα είπε ο φωτισμένος Γέροντας σε προσκυνητές που έφτασαν στο μοναστήρι του τον Μάιο του 2014".
 
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Μπάχαλο για ΕΝΦΙΑ και μετά τις... εκπτώσεις"
 
Η εφημερίδα γράφει ότι "νέος γύρος αντιδράσεων από βουλευτές που... οργίζονται και αντικαθίστανται και η έκκληση Χαρδούβελη να υπερψηφιστεί. Τα λάθη με τις αντικειμενικές αξίες, τα κλειστά ακίνητα και τα αυστηρά κριτήρια για εκπτώσεις και απαλλαγές φούσκωσαν τα εκκαθαριστικά".
 
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Η λίστα της ντροπής"
 
Σύμφωνα με την εφημερίδα "πραγματικό αλαλούμ επικρατεί στο χώρο της Υγείας. Την ώρα που ολόκληρη η κοινωνία και ο ιατρικός κόσμος ξεσηκώνονται ενάντια στο άγριο κούρεμα των διαγνωστικών εξετάσεων, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ έδινε χθες το βράδυ στη δημοσιότητα για διαβούλευση το νέο κανονισμό παροχών του Οργανισμού, που έχει εντελώς διαφορετικές προσεγγίσεις από το «μανιφέστο» του κ. Βορίδη για την κάλυψη των βασικών εξετάσεων στους ασφαλισμένους".
 
ΕΣΤΙΑ: "Ενφι-αλλαλούμ και παραλογισμοί"
 
Η εφημερίδα τονίζει ότι "η γραφειοκρατική κοντοφθαλμία δεν έχει τέλος. Αντί θα θεσπισθή ενιαίος χαμηλός φόρος γενικής εφαρμογής, αρχίσαμε τις εξαιρέσεις, οι οποίες προκαλούν μεγαλύτερες αδικίες! Τώρα προέκυψε νέο αλλαλούμ με τα κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα".
 
Η ΑΥΓΗ: "«Χαμένα λεφτά» η ακίνητη περιουσία"
 
Σύμφωνα με την εφημερίδα "την πλήρη απαξίωση της ακίνητης περιουσίας, πρωτίστως της μικροϊδιοκτησίας και της πρώτης κατοικίας που αποκτήθηκε με πολυετή αποταμίευση ή δάνειο για να στεγαστούν οι οικογένειες, μεθοδεύει η κυβέρνηση και από χθες το διαλαλεί χωρίς αιδώ".
 
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Ο κύκλος των χαμένων εκπαιδευτικών"
 
Η εφημερίδα υποστηρίζει "στο ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς λείπουν από τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά 9.000 δάσκαλοι και από τα γυμνάσια-λύκεια 3.000 καθηγητές. Οι εξαγγελίες Αν. Λοβέρδου για πλήρωση των κενών θέσεων είναι, μέχρι στιγμής, ευχολόγιο, ενώ οι πρόεδροι ΔΟΕ και ΟΛΜΕ δηλώνουν ότι μόνο με μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών θα λυθεί το πρόβλημα".
 
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Κομισιόν με νέο αίμα και δύσκολες ισορροπίες"
 
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "επιλέγοντας πολλά νέα πρόσωπα, αλλά τηρώντας τις δύσκολες ισορροπίες που υπαγορεύονται από τις αντιθέσεις μεταξύ των κρατών-μελών της Ε.Ε., ο κ. Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ ανακοίνωσε χθες τη σύνθεση της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που θα αναλάβει καθήκοντα την 1η Νοεμβρίου".
 
Ο ΛΟΓΟΣ: "Πρώτο κουδούνι με χιλιάδες κενά"
 
Σύμφωνα με την εφημερίδα "για 9.000 κενά στα δημοτικά σχολεία και 3.000 στα γυμνάσια και τα λύκεια, κάνουν λόγο οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των καθηγητών, αντικρούοντας την εκτίμηση του υπουργείου Παιδείας, ότι οι κενές θέσεις στην έναρξη της σχολικής χρονιά θα είναι περίπου 500".
 
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Με τεράστιες ελλείψεις ανοίγουν τα σχολεία"
 
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "το πρώτο κουδούνι που χτυπά σήμερα το πρωί στα σχολεία, για μια ακόμα σχολική χρονιά, αποκαλύπτει τα «επιτεύγματα» της αντιλαϊκής πολιτικής που τσακίζει και το μορφωτικό δικαίωμα".
 
ΤΑ ΝΕΑ: "Πράσινα κίνητρα για την οικοδομή"
 
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε 15 ημέρες από σήμερα, οι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων οι οποίοι έχουν υπαχθεί στον νόμο της τακτοποίησης και πληρώνουν σε δόσεις το σχετικό πρόστιμο, θα μπορούν να προχωρούν σε εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης και στατικής ενίσχυσης των σπιτιών τους επενδύοντας εκεί το 50% του συνολικού προστίμου τακτοποίησης".
 
Το ΠΟΝΤΙΚΙ: "Πιο χαμηλά - πιο χαμηλά"
 
Η εφημερίδα γράφει ότι "το μεγάλο φιάσκο της ΔΕΘ προκαλεί πανικό και στους βουλευτές της Ν.Δ".
 
Kontranews: "Αννα Καραμανλή «πες στον Χαρδούβελη να πάει να γαμηθεί"
 
Σύμφωνα με την εφημερίδα "ντροπή, να που οδηγεί η απόγνωση και η υπερφορολόγηση του λαού. Οταν μια βουλευτής μιλάει με τέτοια σκληρά και υβριστικά λόγια, μέσα στο ιερό χώρο της Βουλής, καταλαβαίνετε τι σέρνουν κάθε μέρα οι απλοϊκοί άνθρωποι εναντίον της κυβέρνησης, των υπουργών και των κυβερνητικών βουλευτών".
 
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
 
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Αναπτυξιακά ομόλογα"
 
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "αναπτυξιακά ομόλογα με στόχο να εξευρεθούν πόροι 24 δισ. ευρώ, που θα χρηματοδοτήσουν έργα υποδομής, προτείνει σε μελέτη της η PWC. Η μελέτη καταδεικνύει την ανάγκη της έκδοσης «ομολόγων έργου», ως συμπληρωματική πηγή χρηματοδότησης των υποδομών, οι οποίες θα πολλαπλασιάσουν τον συντελεστή ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας".
 
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Τελευταία ευκαιρία η νέα Κομισιόν για την Ευρώπη"
 
Η εφημερίδα τονίζει ότι "σε πολλές καινοτομίες και υπερβάσεις προχώρησε ο νέος πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ με την κατανομή των χαρτοφυλακίων των επιτρόπων που δημοσιοποίησε χθες. Η Ελλάδα είναι ικανοποιημένη, καθώς ο Ελληνας επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος παίρνει ένα πολύ σημαντικό και αναβαθμισμένο χαρτοφυλάκιο, αυτό της Μετανάστευσης και των Εσωτερικών Υποθέσεων, ενώ θετική εξέλιξη είναι και η τοποθέτηση του υψηλόβαθμου υπαλλήλου της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά ως επικεφαλής των εκπροσώπων Τύπου της Κομισιόν αλλά και ως εκπροσώπου του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ".