Διεθνή

Προκλητικό δημοσίευμα για την ήττα του Ολυμπιακού και τη Γενοκτονία των Ποντίων, «διπλό γλέντι για τον τουρκικό λαό»

Προκλητικό δημοσίευμα για την ήττα του Ολυμπιακού και τη Γενοκτονία των Ποντίων, «διπλό γλέντι για τον τουρκικό λαό» Φωτογραφία: EUROKINISSI
Προκλητικότατο δημοσίευμα τουρκικής ιστοσελίδας κάνει λόγο για «διπλό γλέντι» των Τούρκων συνδυάζοντας την ήττα του Ολυμπιακού από την Εφές με την (σημερινή) ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Ο Ολυμπιακός έχασε από την τουρκική Αναντολού Εφές στον ημιτελικό του Final Four της Ευρωλίγκας και οι «γείτονες» πανηγυρίζουν.

Ωστόσο, η τουρκική ιστοσελίδα Fanatik έριξε χτύπημα κάτω από τη ζώνη επιχειρώντας να συνδέσει προκλητικά την ήττα των «ερυθρόλευκων» στο μπάσκετ με την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων, τη 19η Μαΐου που αποτελεί μια μαύρη επέτειο για τους Έλληνες του Πόντου.

«Την ημέρα που ολόκληρη η Τουρκία γιόρταζε την Ημέρα Νεολαίας και Αθλητισμού της 19ης Μαΐου, η Αναντολού Εφές έπαιξε στο φάιναλ-φορ της Turkish Airlines EuroLeague.

»Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, με επικεφαλής τον πρωταθλητή, Εργκίν Αταμάν, νίκησε τον ελληνικό γίγαντα Ολυμπιακό με 74-77 στον αγώνα που διεξήχθη στην Stark Arena του Βελιγραδίου της Σερβίας και έφτασε στον τελικό για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, χαρίζοντας στον τουρκικό λαό διπλή γιορτή στις 19 Μαΐου», γράφει η Fanatik.

Να σημειώσουμε ότι την 19η Μαΐου όπου είναι ημέρα μνήμης για την εξόντωση 353.000 ψυχών στον Πόντο, μια μαύρη επέτειο δηλαδή για τον ελληνισμό, οι Τούρκοι έχουν επιλέξει την ίδια ημέρα να γιορτάζουν την Ημέρα Νεολαίας και Αθλητισμού.

Η 19 Μαΐου θεωρείται για τους Τούρκους ως η ημέρα απόβασης του Μουσταφά Κεμάλ στη Σαμψούντα (Αμισό), που σηματοδότησε την αρχή του «Πολέμου Ανεξαρτησίας» ο οποίος οδήγησε στην ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας, το 1923.

fanatik